Kaft

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Kaft[redigera]

Är en mycket varm eller ljummen dryck.


Historia[redigera]

Kaft skapdes av Oxenstiernska tankesmedjan och tristess en mörk natt i Oxenstiernska palatset. Mycket talar för att denna dryck i själva verket var ett misstag och av ren lathet serverades den. Men detta rykte har ej blivit bekräftat.


Tillagning[redigera]

Eftersom Kaft serveras mycket varm(eller ljummen) är kaft den enda dryck som i dagsläget tillagas i termos. Tillredning eller tillagning av drycker i termos är en bortglömd metod som senast användes av Atilla och hans hunner.

Receptet är hemligt och flera forskare har försökt ta reda på de exakta proportionerna mellan kaffe och saft men dem har ännu ej varit framgångsrika.

Just termosen är nyckeln till kaftens extrema hetta(eller ljummenhet). När kaffe bryggs och hälls i termosen har det en temperatur på runt +87c. Saft vet man kan ha temperaturer upp emot +100c och när dessa blandas i termosen får man en sluttemperatur på runt +187c.


Användande[redigera]

Kaft används flitigt av den kungliga högvakten i nära anslutning till Stockholms slott. Framförallt inmundigas kaft runt småtimmarna. Rykten säger att även polisen kan inmundiga kaft om dem kommer i kontakt med den i anslutning till slottet. (källa fanns)

Kaft serveras alltid av minst två personer i paradform. Var av den ena håller termosen på ett högfärdigt vis och är redo att pumpa ut den varma(eller ljumna) drycken. Varpå den andra personen frågar den som ska bli serverad: "Får det vara kaft?". Den serverade svarar alltid ja och serveras då den varma(eller ljumna) kaften.


Kända kaft citat[redigera]

"En värmande kopp kaft är mer mer värmande för min hals än en mans skaft, och mindre sölig!" -Oscar Wilde