Kalasjnikov

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Denna artikel har bedömts som bra

OBS: Skall ej förväxlas med massförstörelsevapnet Kaschplattnikov

Michail Timofejevitj Kalasjnikov, född 10 november 1919. Är en rysk mytoman av rang. 1947 ljög han ihop en historia om ett vapen han kallade AK-47. Vapnet beskrevs som det bästa i världen och blev otroligt omtalat, men trots detta har ingen än idag sett en AK-47 (eller så lär du dig lite om vapen och dylikt). Många spekulerar att han i själva verket syftade på sin högernäve, vilken han ofta skröt om.

Uppväxt[redigera]

Kalasjnikov växte upp i en tsarfamilj där han ofta ljög om tåg. Faktum är att han med stor säkerhet även ljög om att hans familj skulle varit tsarer. 1935 ljög han så mycket att hans tunga blev blå, vaniljblå för att vara precis. Vid ett tillfälle sa Kalasjnikov att han hade en egen måne, och att det fanns ett svenskt landskap som hette skåne, vilket förstås var rent nonsens.

Karriär[redigera]

Efter Kalasjnikovs fenomenala lögn om AK-47 upptäcktes han av den sovjetiska staten, som var mycket intresserad av dennes förmåga att ljuga. 1951 utsågs Kalasjnikov till sovjetunionen's propagandaminister, där han under det kalla kriget spred otaliga lögner om rymdfärder och raketer. Idag vet man att ingen varit i rymden.

Övriga lögner[redigera]

Många populära myter kan tillskrivas Kalasjnikov även idag. Några exempel är att jorden skulle vara rund, att det finns allsmäktiga väsen som kallas gudar, och att Landskapsdjur inte existerar.