Kaxås

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
MrE.jpg

Ewert övervakar den här artikeln

Republikens president har gjort sig besväret att komma hit och lägga till den här mallen på grund av sin eviga kärlek till Jämtland. Vilken ära!


Anledning till oro finnes icke! Jämtlands Republikflagga.PNG


Litet samhälle i Jämtland, Skogen. Kaxås drabbades hårt av Skogsmassakerna '31 och är omtyckt av storsjöodjuret.


Befolkning[redigera]

Kaxås befolkning har stadigt ökat sedan en tiotal år tillbaka. Kommunen har en mycket populär välfärdspolitik som går ut på att kommunen ger pengar till invånare som via e-post tipsar andra om Kaxås kommun. Detta finansieras genom att kommunen säljer tunnbröd som är mycket uppskattat. Kaxåsbrödet ska ha varit Yngve Gamlins favoritmellanmål. Största religonen i Kaxås är asatro och satanism. Satanismen har på senare år fått stort inflytande. Namnet Lucifer har skjutit i höjden av popularitet bland samhällets nyfödda. Det finns problem med detta som tagits upp i lokaltidningen Le Blaska Kaxås Edition. Många barn på Kaxås dagis får med sig fel kläder hem på grund av att namnet Lucifer är så vanliigt.

Ungefär en gång om året kommer Storsjöodjuret och hälsar på. Befolkningen i Kaxås har då som tradition att hålla sig fast på Storsjöodjuret när det simmar ner i djupet. Den som håller längst vinner. Sporten kräver liv varje år, mest för att odjuret tycker det är mycket obehagligt och slår i panik på människorna som sitter fastklängda.


Arbetsliv[redigera]

Största arbetsgivarna i Kaxås är Ica Nära Kaxås, Kommunen, Kaxås Dagis och Samhall. Det är bestämt att den som är arbetslös ska kunna sysselsätta sig som hjälparbetare till Storsjöodjurets dag. Det är ett stort evenemang som kräver mycket mat, sjukvårdare, toaletter och tunnbröd.


Historia[redigera]

Kaxås var först omskrivet i broschyren "Jämtlands reseguide 1890 - din kommersiella vägvisare" (Ca 1890). 1898 fick samhället sin första väg och genom påtryckningar från den fiskeintresserade befolkningen anlades storsjön året därpå. Dåtidens kemikunskaper var inte höga och när en arbetare hällde sin överblivna cola i en hink kryptonitklorid skapades Storsjöodjuret i en kemisk reaktion. Otur!

Fjällen började byggas på 1950-talet och på 60-talet blev statshuset rödmålat. På ett tag hände inte mycket, men nästa år introduceras NMT i kommunen. Detta för att på sikt avveckla burktelefonen.