Kebabdjuret

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Kebabdjuret

Kebabdjuret (Askersundsalis preorientalis) är ett däggdjur besläktat med Myrsloken . Djuret förekommer på savannen i Afrika, och sällsynt även i närheten av Askersund och dess omgivande skogar. Kebabdjuret syns endast till vid fullmåne, villket troligen beror på att kebabdjuret lockas av fullmånens sken och dess runda form. Djuret kännetecknas av dess cirkulära kropp och dess brunaktiga färg. Den livnärar sig till största delen på kebab och termiter. Kebabdjurets närmaste släkting är myrsloken.

Kebabdjuret lever i mindre flock med 3-6 kebabdjur. Kebabdjuret är ett skyggt djur och kan känna små rörelser i marken på mycket långt håll, ett kebab djur kan uppfatta en människas fotsteg på 3-4 mils avstånd. Vid parningstid kan även kebabdjuret kännas igen på sitt spår av fett som det lämnar efter sig i undervegetationen.

Kebabdjurets värsta fiende är människan som ofta äter djuret tillsamans med bröd, sallad och mycket vitlökssås. Kebabdjuret har varken organ eller ben utan är till 100% kött. Därför gillar människor att spetsa djuret på en pinne och sakta grilla det för att sedan hyvla djuret med en osthyvel och lägga detta i ett bröd. Kebabdjuret anses vara en delikatess i stora delar av världen och äts ofta till sammans med hamsterpaj. Djuret kan röra sig i upp till 30km/h.

I Askersund offrar varje familj sitt förstfödda manliga barn till kebebdjuret för att bidka det och för att minska risken att deras näst barn skall födas som ginger.

En liten varning är på sin plats: Trots att hamburgare vid snabbt påseende uppvisar vissa likheter med kebab, är dessa inte alls släkt. Hamburgare är insekter och alltså mer släkt med gråsuggor än med får.

När kebabdjuret dör, bidrar dess kadaver med näringsämnen till marken i området. Dessa näringsämnen gynnar tillväxt av falafelbusken.