Kent

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Kent är en svensk musikgrupp vars primära målgrupp är förpubertala tonåringar och pretentiösa konstnärer som låtsas bry sig om konst men som i själva verket vill tjäna ohyggligt mycket pengar.

Kent, är kanske mer känt inom politiken som "operation: deprimera ungdomen till viljelöshet och led dem dit du vill". Operationen är ett initiativ från Moderaterna i försök att fånga upp de unga innan de börjar intressera sig för feminism, miljöfrågor, solidaritet eller annat vänsterdravel. Initiativet har utsatts för hård intern kritik, eftersom det ännu inte är klarlagt om projektet faktiskt vunnit några röster eller bara ökat självmordsfrekvensen. Fredrik Reinfeldt bemötte denna kritik under Almedalsveckan 2011 där han gjorde klart att projektet bör betraktas som en framgång även om det bara lett till fler självmord eftersom "En mindre vänsterpartist i livet är i realiteten en mindre röst på Vänsterpartiet på lång sikt." Vad han dock inte klargjorde var den potentiella sidoeffekten det kan ha genererat i det att en stor del av de deppiga ungdomar med föräldrar inte längre vill ta hand om sig själva och därmed istället röstar på Vänsterpartiet.

I sin nuvarande form är Kent ett "rockband", vars primära instrument är naglar mot svarta tavlor och dämpade suckar av ångest. Några av deras mer kända låtar är bland annat:

"Jag vill dö, men orkar tamefan inte göra jobbet själv", "Älskade Apati", och "Helvetes jävla bajs, nu är jag olycklig igen".