Fnunne

Från Psyklopedin
(Omdirigerad från Kipp)
Hoppa till: navigering, psyka
Porträtt på en fnunne

En fnunne är en hand (inte avhuggen den bara föddes utan kropp) som här skaffat sig ett mer eller mindre självständigt liv. De roar sig mest med att peta folk i öronen och tillbringar därför mycket tid hos örondoktorn, för att förbättra dennes patientproduktion. Anledningen till att dom överhuvudtaget finns är för att dom inte har nåt huvud över huvudtaget, så att problemet med deras existens utan hjärna inte oroar dem nämnvärt.

Faror[redigera]

Dom anses vara lömska små sabotörer! Dom förstör maskiner och irriterar. Vissa drabbas av fnunnesjukan, vilket innebär att din hand blir okontrollerbar ett par dagar. Mot denna sjukdom finns ingen verksam medicin men den effektivaste behandlingen är att såga av sig handen. (VARNING: gör ont!) De vanligaste symptomen på fnunnesjukan är:

  1. du kan inte skicka ett sms utan att skriva "bög" mellan varje mening,
  2. du tafsar plötsligt på någon utan att veta om det,
  3. du kan bara se "big brother" på TV utan att du byter kanal,
  4. du börjar fuska i fotboll,
  5. i stället för att tvätta dig med tvål använder du majonäs.

Motåtgärder[redigera]

Det som bäst håller fnunnar och fnunnesjukan borta är att ha en kyckligdräkt på sig. Om man någon gång hittar en fnunne i skogen gäller det att vara uppmärksam. Det kan röra sig om flera exemplar. De brukar bära med sig ha russin. Har man riktig otur, kan man snubbla över en fnunne och vakna två timmar senare med en chihuahua i munnen. Sannolikt har allt ditt öronvax blivit inpetat så långt in att du inte kan höra ditt eget prat, och även om majoriteten av mänskligheten inte saknar detta nämnvärt, kan det vara smärtsamt för dig. Ingen har någonsin kommit så nära en fnunne att man kan ta en bild på den. Om du nån gång möter en, måste du vara beredd på det värsta. Om dom är flera, och om dom har russin, är det bäst att springa. Nu kommer vi in på ett sidospår: VAD I HELVETE ÄR DET MED RUSSINEN! Jo, det är så att om du har fått ett russin ivägknäppt på dig nån gång, vet du hur det känns. Just det: inte mycket. MEN om det är russin som flyger med 220 mph. Då JÄVLAR gör det ont! Fnunnar har en knäpphastighet på 250 russin i minuten, och är dom väl igång är det kört. Dom sprätter russin på dig tills du blir medvetslös. Om du mot all förmodan skulle ha en hjälm med dig eller dylik rustning, så får du dras med dom tills du somnar. Om du inte blir medvetslös, hänger dom efter dig tills du ger dig. Dom få som överlever en fnunneattack får ofta men för livet. Det finns ett ord man kan uttala högt för att bli kvitt dem. Men att hinna göra det är svårt. En professor i biologi lyckades komma på ordet under 1900-talet. Vad ordet var? Ingen vet! Professorn blev överfallen av fnunnar när han skulle berätta vad det var!

Berömda fnunnar[redigera]

En mycket berömd fnunne var Mlyckel Kalabalusmiach, som spelade the Thing (Saken) i Familjen Addams. Eftersom han inte lät sig filmas, på grund av fnunniska familjetraditioner, fick en skådespelare vid namn Theodore Crawford Cassidy spela stand-in för Mlyckel, medan Mlyckel bidrog med the Thing's röst i taldialoger. Mlyckel Kalabalusmiach höll också bejublade poesiuppläsningar, inför publik som kroppsvisiterats efter dolda kameror.