Knaismuppen

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Knaismuppen, Muppensis knaisis, är en landlevande varelse av familjen mupp, släktet varelse. Första exemplaret av Muppensis knaisis upptäcktes i det tidigare stadiet av en chattkonversation. Det exakta datumet för upptäckten dokumenterades aldrig, men teorier finns om att det var i början av augusti år 2009.

Uppkomst[redigera]

Arten troddes från början vara resultatet av en ung mans fantasi, men på senare tid har diskussioner mellan umeå stads visa män och kvinnor, samt några waldorfare, resulterat i att arten numera ses som en faktisk varelse. Inga bevis har ännu funnits för att Muppensis knaisis ej existerar.

Beteendemönster och typiska drag[redigera]

Enligt fakta från undersökningar och expeditioner har man kunnat kartlägga knaismuppens beteendemönster. Knaismuppen anses vara en otrevlig art med alkoholproblem och svårigheter med sanningen. Den tros även vara oerhört svår att tämja samt att kommunicera med. De enda bevisligen fungerande metoder att skydda sig mot Muppensis knaisis är ostgratinerade chokladmuffins och gamla strumpor, även kallat extrema kulinariska upplevelser. Typiska utseendet är oftast en tovig blåaktig päls hos honorna, och en grönaktig mögelfylld päls med vårtor hos hanarna. De har även extremt dålig syn.

Parningsbeteende[redigera]

Under parningssäsongen (nyårsdagen till nyårsafton) avger hanen ett grönt sekret från vårtorna som attraherar honan, samt ger ifrån sig ett parningsrop. Detta parningsrop beskrivs av människan ofta som ett ”gurgel” eller någon som drunknar. Honan klättrar då upp i träd och kastar bananer på fjortisar när hon är redo för parning. På grund av Muppensis knaisis låga IQ-nivå brukar det dock ta ett bra tag för hanen att uppmärksamma honans förföringsteknik. Detta har varit ett problem för fjortisar och blondiner världen över, som nu jobbar aktivt för eventuell utrotning av arten.

Knaismuppens ungar föds en åt gången, och som regel dör båda ungarna i de fall där tvillingar uppstår. Dräktighetstiden ligger på cirka 1-2 veckor. Då ungen föds är den hårlös förutom tussar kring öron och anus. Detta för att skydda sig mot honans giftiga livmoder. Efter tre veckor anses ungen vara könsmogen, men vanligast är att honor inte parar sig förrän vid 1,5 – 2 månaders ålder.

Föda och utbredning[redigera]

Som regel livnär sig knaismuppen på stulet godis, nycklar, pengar och till en viss del mobiler. Det finns inga dokumentationer om knaismuppen när sig på organisk föda, men det finns anledning att tro på eventuell kannibalism.

Knaismuppen går att finna i alla hörn av vår värld idag, men de trivs bäst i rika och slösaktiga området, gärna med mycket fjortisar. De håller sig även till urbana områden och undviker gärna lantlig miljö. Eftersom knaismuppen är ett hatiskt flockdjur bor de gärna i grupper, ibland upp emot 10 individer i varje boning, så att de kan sno varandras honor, bilda harem och förslava sina manliga grannar.