Knivsta

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Knivsta.

Knivsta är en numera egen[1] kommun i Uppland på gränsen till Stockholms län, efter avknoppning från Uppsala kommun. All kommunal service hyrs in från Uppsala kommun.

Motto: Sickan har en avbetalningsplan.

Bakgrund till kommunuppdelning[redigera]

Knivsta fick bli en egen kommun, trots Socialdemokraternas allmänna ovilja mot sådana avknoppningar, på grund av att koalitionen mellan dem, Miljöpartiet och Kommunisterna (namn har de bytt, men gagn?) i Uppsala kommunfullmäktige riskerade att tappa sin majoritet och valkretsen Knivsta i alla tider varit stadigt borgerligt.

Nåväl, Göran Persson spår, men Gudrun rår. Sen tappade man i alla fall valet till den borgerliga alliansen. Detta i sin tur försökte man avhjälpa för landstingets del, med att ansluta Heby kommun till Uppsala län. Heby är ju i stället stadigt arbetarstyrt (om nu något sådant finns).

Knivstaborna[redigera]

Knivstaborna är välbetalda och allmänt pösiga i sina SUV:ar, när de åker till Systembolaget i Gottsunda. Att knivstabon nästan alltid sitter ensam i sin bil, beror inte – som många tror – på att de är totalt okänsliga för bilismens miljöpåverkan, utan på att de inte har några vänner.

Det finns två sorters knivstabor: 3- eller 5-liters bag-in-box.

Knivstabon låter den där gula pinnen med växtens namn finnas kvar, när hon planterar i sin trädgård.


Anmärkningsvärda Knivstabor[redigera]

  • Olof Thunman, skrev flertalet visor, så som "Vi gå över daggstänkta berg" samt "Internationalen"
  • Klas


Noter och referenser[redigera]

  1. ibland väldigt egen

Se även[redigera]