Kondom

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Du är bannlyst!”

~ Påven om dig som läser detta.

”I Sovjetryssland drar kondomen över DIG!!

~ Rysk revers om kondom.

Kondom är en artefakt, oftast i tunt naturligt eller syntetiskt gummi, som används i umgänget mot medmänniskor, när man redan i förväg anar att man kommer att ångra sig.

Förväntad verkan[redigera]

Kondom skyddar mot både oönskad och önskad graviditet och annan sjukdom, och rekommenderas främst till personer med nedsatt estetisk kompetens,[1] som du själv till exempel – detta med hänsyn till dina nu ofödda barn som kommer att tacka dig hela livet.

Hur man gör[redigera]

Sno först en kondom från storebrors skrivbordslåda; kolla datum – utgångna kondomer har fler hål än din ekonomi. Ta av skyddsförpackningen och rulla kondomen försiktigt över kuken; se till att få bort det mesta av luftbubblorna, särskilt i den lilla sädesbehållaren i toppen. Nu är det hela färdigt att införas i slidan. Va …? Du har ingen tillgänglig …?

Historiskt[redigera]

De äldsta kondomerna tillverkades av olika djurs tunntarmar; särskilt från får. Det gemensamma draget för dessa kondomer var att de var vida mer effektiva med att dämpa vällust än att hindra barnalstrande. Dessutom kunde de alls inte hindra sjukdomar, men tursamt nog var såna ännu inte uppfunna.

Ännu idag används i vissa delar av Australien och Nya Zeeland fårtarmar – mest ändtarm – för delvis dylika ändamål.

Motstånd från religiöst håll[redigera]

Enligt Newtons princip,[2] alstrar varje kraft en lika stor motkraft. Sålunda om det finns stånd, så finns det lika stort motstånd.

Särskilt har Katolska kyrkan i alla tider varit mot alla former av barnbegränsning – utom celibat; vilket naturligtvis är hur ologiskt som helst (och framför allt dötrist). Från vanligen välunderrättat håll i Vatikanen meddelas det dock att Påven aldrig har oskyddat sex.

Ekonomiska aspekter[redigera]

En del anser att engångskondomer i det långa loppet blir en betungande kostnad för den enskilde, och med sittande regering är förhoppningar om statsbidrag bara att slå ur hågen.

Förnybar lösning[redigera]

Ett sätt är givetvis att försiktigt och omsorgsfullt vaska av begagnade kondomer för hand i ljummet vatten med ett milt handdiskmedel (maskintvätt är här inte att rekommendera, inte ens fintvätt). Nackdelen med denna metod är att dels håller inte en genomsnittlig kondom för mer än cirka 17 manuella tvättar och torkningar (ej varm hårtork eller varmluftspistol), dels tar denna metod inte bort eventuella bakterier och virus på kondomens utsida – därför måste man nogsamt se till att inte kränga kondomen utochin för torkning och dessutom enbart återanvända kondomer med personer, som det ändå inte kunde bli något seriöst med.

Slutgiltig lösning[redigera]

Då finns det en lösning med att anskaffa ett nästan permanent skydd – behöver bara förnyas vart tionde år och kombineras då lämpligen med att man förnyar sitt körkort, när man ändå ska ner på stan.

Det permanenta skyddet skapas genom att man doppar penis i varm hypoidolja (minst 180 °C) och därefter snabbt kyler ner genom att doppa densamma i flytande kväve. Detta bör ske hastigt, innan rodnad av den varma oljan framträder å glans penis.[3] Vid den snabba nerkylningen krackas oljan och bildar ett smidigt och fast skyddslager runt hela penis och fungerar som ett verksamt och effektivt skydd under minst tio löpår – ävensom är mycket estetiskt tilltalande med sin relativt mörka brun-gråmelerade framtoning.

Man vet att det är dags att förnya detta skydd, när känseln börjar återvända till delar av penis. Inledningsvis upplevs detta som stick av tusentals små glödande nålar överallt längs skaftet och kring toppen. Sedan blir det mer märkbart.

Givetvis påverkas även frånhändandet av urin ur kroppen, och för den ändan fordras att man tar ut ett nytt utgångshål. Lämpligen kan detta ske genom ett implantat av en silikonkran i naveln, som ändå inte är till någon nytta. Med en manuellt förslutningsbar kran har man nu mycket bättre kontroll av efterdropp, vilket man blir tacksam över när ens kamrater börjar klaga över sina prostatabesvär. Sådana kranar finns idag att tillgå i sorterade glada färger och kan verkligen bli the prick over the eye i en gentlemans utstyrsel.

Se även[redigera]

Noter och hänvisningar[redigera]

  1. Estetisk kompetens – en eufemism för att se bra ut.
  2. Newton – en man med principer.
  3. Glans penis – självaste ollepelle.