Läderlappen

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Läderlappen är en känd sadomasochistisk same. Han bor i norra Sverige och skall inte blandas ihop med den amerikanske Batman.

Uppväxt[redigera]

När Pontus Gröneng växte upp märkte han att han inte var som de andra vilhelminapojkarna. När andra började bo i sluskiga lägenheter och klä sig i färgglada Dope kläder utvecklade Pontus istället en kärlek för gammalt läder.

”Mums! Läder!”

~ Läderlappen om Läder

Hans föräldrar tyckte att denna fascination var oanständig och misstänkte att Pontus hade drabbats av onda andar. Därför la sig hans moder Kattis ovanpå honom. Pontus verkade dock inte bry sig om att bli platt. När den godhjärtade Tor-Bjarne upptäckte njutningen i smärta började han slå andra för att ge dem samma trevliga upplevelse. Dessa goda gärningar gjorde dock att han hamnade på en ungdomsanstalt vid 13 års ålder. Där försökte han muta personalen med stryk för att bli befriad, men detta gjorde endast att de satte honom under allt hårdare bevakning. Tor-Bjarne fortsatte att skada andra i hopp om att bli vän med dem. Snart började han njuta av att ge smärta till andra.

När Tor-Bjarne fyllde 18 år fick han laglig rätt att köpa tobaksprodukter och lyckades därför fly genom att bränna upp anstalten med en cigarett. Denna vilja att fly är ett av flera bevis på att Läderlappen ogillar bondage.

Kändisskapet[redigera]

Tor-Bjarne visste att det fanns likasinnade. Rättare sagt trodde han att alla var likasinnade. Därför startade han en rad hemsidor med sadomasochistiskt tema och levde på reklamintäkter. De blev omåttligt populära i Danmark, äggens och hästarnas land. Snart var kändisskapet ett faktum. För att hålla sig undan från polisen antog han namnet Läderlappen.

Hjältedåden[redigera]

Läderlappen är utan tvivel den same som har gjort mest för nordisk kultur. Över 3000 S&M-relaterade hemsidor, tidningar och böcker har skapats och spridits av denne mystiske man. Dessutom slåss han mot brottslingar på nätterna, för njutningens skull.

Lädergrottan[redigera]

Någonstans i Norrland ligger den mytomspunna lädergrottan, som sägs ha världens i särklass största sortiment av piskor, nitar och läder. Bondage-prylar finns det dock inget av, vilket har försämrat grottans rykte avsevärt. Grottan fungerar som butik för världens S&M-elit och inspelningsplats för filmer. Det är även Läderlappens bostad och garage.

Läderbilen[redigera]

Läderbilen är en bil byggd av läder. Den har inga hjul utan drivs av fyra springande dvärgar. En fyrktaktsmotor med piskor motiverar dvärgarna och det sägs att bilen kan uppnå hastigheter uppemot 400km/h. Denna, nästan skrattretande, siffra kan dock omöjligen stämma, eftersom den miljömedvetne Läderlappen numera har installerat nitformade solceller på taket.

Se även[redigera]