Lame Jan

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Lame Jan, även känd som Jan den Lame och Den lame grabben är en svensk lärarvikarie och hängiven liberal. Jan föddes på en lantgård nära Södra Unnaryd i Hyltebruks kommun i Hallands län. Jan växte upp i en högst ordinär och fruktansvärt tråkig familj i den lägre medelklassen. I skolan så mobbades Jan för att han redan vid nio års ålder hade kommit i målbrottet, läste skönlitterära verk av Ludwig Bamberger samt hade grått hår. Den utdragna och högst välriktade mobbningen med sadistiska inslag, fick följden att Jan aldrig någonsin mer blir psykiskt hel. Detta har resulterat i en obeskrivlig lamhet som inte ens Archimedes lyckades räkna på varken med PI eller Pythagoras sats.


Karriär[redigera]

Jan började som vikarie bl.a. på en av Falkenbergs särskolor där han fullständigt torterade de stackars barnen med sin fruktansvärda lamhet. Lyckligtvis för barnen på skolan så är han bara sjunde inhoppande extravikarie, men eftersom att Anna-Lena började på en annan särskola, Eva trilla' i duschen, Antonia skickades hem till Jugoslavien och Ramona blev påkörd av en vägvält, så får Jan nu frekvent hoppa in när den ordinarie NO-läraren tar ut vård av sjukt barn (VAB) eller när engelskläraren utnyttjar karensdagen till max. Sedan Jan första gången satte sin fot på skolan så har flera elever begått självmord, alternativt dött direkt av hans lamhet. Detta är dock ingenting som skolledningen tar hårt på, då skolan styrs av den olika-gillande, soc-röstande, krulltotten, Lasse Leijonborg.

NO-lektion med Jan[redigera]

En dag i slutet av november så fick två av skolans elever höra den glädjande nyheten att de tre och en halv timmarna med NO/Teknik hade bytts ut mot SO. De idel spelemansglada pojkarna gick till lektionen där en tysk spelfilm skulle visas. Till sin stora fasa möttes de i dörren av *skräckfilmsmusik* JAN DEN LAME! De tänkte att det väl inte kunde vara så farligt, då de bara skulle se en film, men till sin stora förtvivlan så lät Jan dem bara se ca 17 och en halv minut av filmen, innan man gick över till tre timmars Teknink-lektion med inlärning av ett fruktansvärt lamt datorprogram som varken Jan, eller de stackars vilsna, fruktansvärt uttråkade barnen kunde begripa. Det som hände den dagen har av inte mindre än 34 länders parlament, klassats som folkmord. Det urskillningslösa dödandet av de stackars eleverna med den obeskrivbara lamheten som den mannen innehar, har beskrivits bra i en bok av Winston Churchill "For f*ck sake, that's a lame fellow!"