Large Hadron Collider

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
3 av de mest framstående dvärgarbetarna Bifur, Bofur och Bombur

Large Hadron Collider eller på svenska Stora Hadronkollidatorn, är världens största, värsta och mest skräckinjagande kollidator som finns på denna planet. Enligt gängse folklore, anses den ska kunna kollidera saker mot varandra i så hög hastighet att extremt underliga saker kan inträffa, saker som forskarna gärna vill ta en extra titt på. Den består av tre jättelika hjul, varefter partiklar far och följer hjulens medar. Dessa tre jättehjul är nedgrävda under berget Cern, eller Azanulbizar, som det heter på dvärgiska. Den byggdes på uppdrag av Det Onda Imperiet i avsikt att luska ut underliga ting, sådant som kan ge imperiet oanade fördelar framför alla konkurrerande onda imperier.

10'000 skäggiga dvärgar, den största kategorin, byggde Stora Hadronkollidatorn. Dessa dvärgar rekryterades bland annat från så viktiga dvärgstater som Järnbergen, Moria, Khâzad Dûm och Hathothrond, alla medlemmar i Det Onda Imperiet.

Forskning[redigera]

Redan ett av de första experimenten visade häpnadsväckande resultat. Vid kollisionen av två fyrkantiga partiklar (här under mikroskopen) iakttogs att dessa innehåller ännu mindre smådelar som antingen har en vit eller en svart färg. Dessa fysikaliska objekten kallas nu människinos.

Man förväntar sig allmänt att få tillgång till ett oerhört kraftfull domedagsvapen, kallat überlaser, med vilket man kan förinta mänskligheten, planeten Jorden, Solsystemet, och den lokala Orionarmen i Vintergatan, att ha tillgängligt preventivt, om någon liten rackare skulle vara fräck nog sticka upp mot Det Onda Imperiet.

Ett annat allmänt förväntat resultat är att kunna koka samma sorts soppa som Gud hade som huvudingrediens när han skapade Universum.

Ytterligare förväntade resultat är framställning av en partikel som heter Tungsten och som förklarar varför vi faller omkull på tvålar och bananskal när sådana finns tillgängliga, eller en slags patetiska rymdpartiklar som heter Fegis.

Det främsta ändamålet för Stora Hadronkollidatorn anses dock vara att generera en synergistrålning, vars avsikt är att sänka människors intelligenskvot med 30 grader, så att den allmänna medborgarens intelligens sjunker ner till politikernas intelligens uppifrån. För att intelligensen inte skall sjunka till idiotnivå för politikerna skall de, när tiden är inne, klä in sina huvuden med aluminiumfolie, och sätta på sig ringbrynjor av gem. Denna användning av Stora Hadronkollidatorn sponsras av näringslivet i Det Onda Imperiet, som härvid tror att deras reklam därigenom äntligen skall få effekt på försäljningssiffrorna.