Leolooism

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Leolooism (eller New wave of white Rastafarai) är en utbrytargren från traditionell Rastafarai. Den har många likheter med vanlig Rastafarai, men sett mer från ett vitt perspektiv. Att det finns en gud i himmelen är en vit lögn, men att han är en svart man från Afrika är en lögn av Rastafaraianerna. Nah (gud) är en vit man från Norrlands inland.

Paralleller mellan Leolooism och Rastafari[redigera]

En annan skillnad mellan Leolooism och rastafarai är synen på droger och livsmedel. Inom Leolooism är det fullt tillåtet att förtära köttprodukter, eftersom när man förtär en annan livsform upptar man dennes energi och man kommer närmare Nah. Inom rastafarai är alla droger förbjudna utom marijuana som är deras heliga ört. Inom Leolooism är det samma sak, alla droger är förbjudna utom alkohol, som är deras heliga dryck. Men får endast inmundigas i ceremonielt syfte under särskilda dagar om året (t ex dag före röd dag). Detta för att komma närmare Nah.

Livet som Leolooan[redigera]

Kosten bör bestå så mycket som möjligt av köttprodukter eftersom vegetarisk kost inte innehåller ливскрафт (själ), och inmundiga alkohol vid alla cermonier för att komma Nah närmare och uppnå свег.