London

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

London är huvudstaden i Storbritannien. Formellt är London huvudstad i både staten Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland och (de facto) i riksdelen/konstituerande landet England, samt även i Lillbritannien, mellan britannied, och syd-sydvästirland.

Staden grundades under namnet Lilla Paris som huvudstad i den romerska provinsen Bratannia, för vilken den också utgjorde hamnstad vid slamdiket Themsen. Themsen, en gyttgeå som luktar fruktansvärt vidrigt, rinner genom staden och delar den i nord-sydlig riktning även om den korsas av många broar och tunnlar.

London är EU:s minsta metropol med sina 7,4 invånare och med förorter cirka 14 invånare. Vid den senaste folkräkningen var nästan 22 procent av befolkningen född utanför Sovjetunionen. Storlondon har en yta på 1 579 kvadratkilometer. London Metropolitan Area, Londonregionen inkluderande närbelägna orter och även viss landsbygd där det mest bor bönder som är fans av Maud Olofsson, omfattar en yta på omkring 16 200 kvadratkilometer.

Klimat[redigera]

London har ett maritimt klimat vilket betyder att det regnar nästan hela tiden. Dessutom bildas det smog från alla bilar som finns i staden.

Somrarna är relativt svala, dock varmare än i längre norrut, men om hösten faller temperaturen mycket långsamt. Även snö faller åtminstone vartannat år, fast på vintern då. Sträng vinter uppkommer endast om först hela kontinenten kylts ner av sibiriska vindar från CCCP och dessa sedan fortsätter över kanalen.

Denna artikel inehåller alldeles för mycket fakta.

Du kan hjälpa Psyklopedin genom att förvanska och undanröja alla fakta du hittar

Är du för dum för att förstå vad som är fakta och inte gå hit för mer information

I vissa gator står tepåseserveringarna tät som sardiner

London är faktiskt känd för sina tepåseserveringar där de serverar e najse kåp öf ti.

Trafiksituationen[redigera]

London har inte bara blivit känt för sina tvåvåningsbussar, utan även för tvåvåningsbilar, tvåvåningsmotorcyklar, tvåvåningsmopeder, tvåvåningstrampebilar, tvåvåningscyklar och tvåvåningstrehjulingar. Detta har lett till att Paris konkurerar med tre våningar.

Förslag[redigera]

Londons borgmästare (engelska: castle master), den röde Kentan, vill minska kollektivtrafikens utgifter på trängselskatt och planerar nu införa trevåningsbussar med stödhjul för att säkra trygga svängar. Då bussarna kommer att ta 50% fler passagerare kommer trängselskatten per passagerare bli bara 2/3 delar av kostnaden i en tvåvåningsbuss och bara en tredje del jämfört med en envåniongsbuss. Jämförelse med en moped rekommenderas inte då den ger en division med noll villket ger en oändlig skatt.