Luleå

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Luleå, även kallad Lule eller Lule-palte-å, är den nordligaste staden av landet sverige. Staden befinner sig i skogsområdet Skogen. Om Luleå var en kroppsdel på Fredrik Reinfeldt så skulle det vara en lilltå eftersom att det är förmodligen den kallaste kroppsdelen på människan.

I Luleå får man endast skymta solen ett fåtal timmar om året. Luleås befokning ryktas ha börjat utveckla ett bättre luktsinne och sämre syn för att kunna överleva i dessa svåra klimatförhållanden, talförmågan har mer och mer börjat bli som grymtningar och ljudet "Swwhh" [σ˒ː] (vilket betyder Jo/Ja eller *håller med*) detta läte görs på inandning.

Turism[redigera]

Luleå har en befolkning på c:a 90'000 människor varav ungefär 26% är svenska bönder och 17% samiska renskötare, i svår konflikt med varandra, något som aldrig uppvisas dagtid, då turisterna kommer och man kan tjäna pengar på dem.

Turismen i Luleå har ökat med 25% det senaste 10 åren, då klimatet har öppnat stort intresse för äventyrare, bergsbestigare och många olika tv program som tex "survivorman" och "Man vs wild". En populär turistattraktion är Rostbollen.

Ett annan framgångsrik atracktion i Luleå är deras hockey lag Luleå Hockey, som det heter eftersom annars så skulle inte innvånarna i Luleå förstå vad det var för något. Det var Luleå Hockeys Sportchef Lars Bergström (osten) som kom på iden med att låta laget spela så tråkig haockey att publiken somnade och låta turisterna satsa pengar på hur lång tid det skulle ta innan de somnade. Det har hitils varit en väldigt framgångsrikt konsept!


Mat[redigera]

Såsom alla norrländska orter som slutar på "-å", så har Lule-å sin egna palt, nämligen den världsberömda Lule-palten. Själva paltmassan är utblandad med tapetklister (vilket naturligtvis består av fullt ätbar stärkelse från potatis) smaksatt med samisk müssli av torkad björkbark och granbarrsskott. I paltbollen finns som regel söndersmulat renskav, en äldre traditionell version förespråkar uppkokt läder, exvis från en gammal äkta sko. Lule-palten skall enligt etablerad tradition sväljas hel och sköljas ner med skogshuggarvodka, alltså tandläkarsprit smaksatt med pors. Lule-palt-koman tros vara extraordinärt djup och svår att skilja från döden. Lule-palten ätes med kokt ister, smör anses barbariskt, och om man vill ha sylt skall det vara tranbär eller hjortron.

Självständighet[redigera]

År 2012 planerar man att låta Luleå bli självständigt då resten av Sverige inte har nog hög intelligens, "Luleborna" vill ej beblanda sig med sådana dumma människor. (som är nog dumma att tro på någonting inärheten av det här ^^ )

Och denna person som har skrivit de ovanstående borde ta sig ett par extra lektioner i svensk grammatik!