Mana

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

"I giff mana!"

~KOTL om mana

"GIFF ME CHAKRA MAYJIC! OR EYE KEEL YU!"

~Arg hääxdåktor om att en KOTL vägrar att ge honom lite mana

Allmän info om mana[redigera]

Mana är en magisk energi som folk behöver för att göra en massa saker som tex att slå tunnor i marken, kasta öl på folk eller att helt enkelt snurra runt som en galning med en magisk fisk i händerna. Dock har Mana klassats som drog av en viss person som heter Gunnar som jobbar i en korvkiosk i Stockholms slummkvarter. För att få tillbaka sin mana igen kan man antingen vänta i några år eller så tar man en viss drog som råkar vara Fiskleverolja med chokladsås vilket uppfans av en man vid namn Fu Lun Gjävel som också är ansvarig för att ha sålt raketer till sina ögon som skjutit iväg sig med dem och dött av cancer när de kommit för nära en padda.

Mana används också inom sjukvården när man tar ett piller och kör upp i röven på patienten så att han ska må bra. Mana går att sniffas, röka, ta som spruta, snorta, rulla runt i, skita på, ta ett bad i, och användas i köttfärs så att det smakar riktigt finfint.

Mana uppmäts inte i mängd eller tyngd utan i så kallade “manapoäng”.

Manan’s historia[redigera]

Allting började för länge länge sedan när en pytteliten cell bestämde sig för att slå en sten i marken. När han hade slagit den i marken märkte han att han automatisk sa “Jag har ingen mana kvar” Varje gång han försökte igen och så helt plötsligt blev han sugen på fiskleverolja och gick och beställde det på organistaionen “Cellmat AB”. När han väl hade fått sin fiskleverolja så hade han på lite chokladsås och så åt han det och kände att han kunde slå åtminstone hela 35 stenar i marken igen.

Cellen blev senare missbrukare tack vare den lilla “manaboosten” man får varje gång man tar en dos mana. Cellen ville bli en äkta missbrukare så han tog och gjorde alla varianter av att få mana som står här ovanför (Piller i röven, snorta, ta som spruta etc) och gav de till sina cellvänner som också blev beroende av mana.

Cellerna gjorde senare en böghög, smältes ihop och bildade den första människa som såklart också var manamissburkare.

Människan som kallades för “Dan-Banan” kände sig glad först för att han visste hur man gjorde manapiller och sprutor etc som han kunde köra upp i röven varje dag men insåg snart att han kände sig ensam. Detta gjorde honom till emo då han flera gånger klättrade upp på berg för att försöka strypa sig själv med en plastpåse och sedan ramla ner död, men överlevde varenda gång, även om han blev spetsad av en gran på vägen ner så vaknade han alltid upp med sin mage ihopsydd.

Det har idag bevistats att granarna blev trötta på alla organ som låg överallt efter landningen så att dem använde sina magiska “Grankrafter” och sydde ihop honom igen medans han var död.
Kända arter som är beroende av mana[redigera]

Invokharr

invokharr (på latin, invokious ballzijoz) är en art med flygande bollar över sitt huvud som den kan ändra färg på lite hursomhelst om den känner för det. Den har ett enormt manaintag på ungefär 10 000 manapoäng varje dag. Vad den inte vet är att varje gång den byter färg på bollarna så kommer en ny katastrof att drabba världen, kända katastrofer som har hänt är…

1: En brinnande komet landar på jorden och dödar tusentals människor

2: Solen får damp och anfaller jorden med en stråle som har mätts upp i att döda cirka 5000 människor som mest.

3: En tornado lyfter upp alla människor i sin väg men dessa människor landar alltid oskadda så det spelar ingen roll hur långt dem föll när tornadon försvann.

Tänker

En tänker (på latin Lazerious missilhurrious) är en sorts apa som fått tag på en sorts “domedagsdräkt” (Som en ryggsäck med armar som man har på ryggen) och är en av många stora manamissbrukare med ett intag på 5000 manapoäng varje dag. Dräkten som apan av nån anledning fått tag på skjuter lazrar och missilhurr som spränger och zappar allt det träffar. Forskare har bevisat att det var Tänkerna som zappade John F Kennedy med en lazer samt sprängde sönder Twin Towers medans hologram som föreställde flygplan körde in i byggnaderna. Tyvärr är det få som tror på denna teori som är den ultimata sanningen!

Hääxdåktor

Häxdåktorn (På latin Caskious LOOKATETGOious) är en av de få manamissbrukare som utnyttjar sin mana till att göra andra arter beroende som står i närheten av den. Hääxdåktorn brukar kasta dödskallar med studsmedel på mot saker som den inte gillar tex arten KOTL eller granar som syr ihop döda människor med sina “Grankrafter”. Hääxdåktorerna brukar vara i flocker i upp till 25 till 12452635 Stycken individer. Forksare har sett när hääxdåktorerna säljer mana på burk till människor i slummkvarter runt om i världen dock saknar den alltid tillstånd till detta som bara Fredrik Reinfeldt kan ge till dem som önskar sälja mana. Det är uppskattat att Hääxdåktorn har ett dagligt intag på 4500 manpoäng varje dag.

KOTL

KOTL (På latin KOTLious manaious) är en ras som också som hääxdåktorn utnyttjar sin mana till att sprida manaberoende dock mycket mindre än hääxdåktorn. KOTL är också den enda köttätande arten av manaberoende arter dock finns det inte så många kvar därför att dem flesta blev ihjälgasade i gaskammare av invokharrna som är KOTLarnas svurna fiende. När KOTLarna känner sig hotade så skjuter dem iväg gurkor indränkta i marmelad mot artens fiender som till exempel Häädåktorerna eller Invokharrna som brukar dränka bytet i marmelad vilket klistrar fast dem mot marken. Sedan blir det infångade bytet uppkäkat av de utsvultna KOTLarna som sedan förvandlar köttet från bytet till mana i sina magar och så bajsar dem ut de på folk så att dem blir beroende av mana själva. Detta sätt som KOTLarna jagar på gör så att de har ett dagligt intag av cirka 3570 manapoäng varje dag.

VAR LOK

VAR LOK (På latin Pyttelitenius Satanistus) är en potatis som ramlade ner i självlysande jordnötssmör. Potatisen fick skägg, och började muteras till en galen manamissbrukare. Det finna bara 1 VAR LOK kvar pga att en invokharr blev tvungen att skicka en komet på dem som var kvar. Han är också relaterad till Djävulen eftersom han dagligen kastar bokstäver på pensionärer. Hans ända vän är en gå lemm som han tar fram genom att gallskrika ‘’RUTTNA FÅGELFILÉER MED STULNA POMMES FRITES!’’. Gå lemmen kan bli utklädd till flera former som till exempel: Sauron’s blinda öga, En rövkörd vulkan, Djävulens glada ansikte. Gå lemmen lyder enbart under Var Lokens order, vilket betyder att det finns oändliga möjligheter för att stjäla mana från oskyldiga ekorrar. Var Lok har ett dagligt manaintag på 4 000 manapoäng därav hans lilla, lilla penis.

DROG RAGGARE

Drog Raggare (På latin Antibiotikus Missbrukus) var en förjävligt ful art av raggare som trodde att dem var sexiga. Dem älskade att snorta cocainum, men en dag så såg 3 st av arten mana på burk i en butik, dem köpte ungefär tjugo stycken som de senare snortade upp och rökte. Dem hade aldrig känt sig så bra i hela sitt liv. Senare fick dem någon oerhörd abstinens och sedan så dog varenda en av dem. Detta fortsatte med alla i arten tills den blev utdöd. Drog Raggarna kallades originalt Kurt Hyvéertsonn

Läj ån

Läj ån är en av dem värsta manamissbrukare som inte bryr sig om andra. De har ett manaintag på cirka 30 000 manapoäng varje dag vilket ger dem plats nr 1 i manamängds listan. Läj Ån har ett finger som de kör upp i näsan och sedan petar på folk så att de dör direkt vilket tar cirka 5000 manapoäng varje gång. Dem brukar snyta sig i handen och senare bitchslappa någon jävel. Arten får all mana genom att stjäla från oskyldiga bäbisar, detta gör den genom att skjuta iväg en slang ut ur munnen som genomborrar magen på bytet som sedan får sin mana stulen vilket också lämnar bytet manalöst och dött. Dem kan också våldta andra arter genom att spetsa dem underifrån med spikar av sten ifrån marken. Men detta gör bara Läj ånen om de känner för att ge en snabb död istället för en långsam och smärtfylld död som ges till dem som blir “slangade” direkt. Men det är ytterst sällsynt att Läj ånen visar någon sån barmhärtighet. Till skillnad från de flesta arter så är Lej ånen de enda som lever 100% på mana och inget annat.


MANA IDAG[redigera]

Idag har man upptäckt att mana kan användas till det mesta men det är ingen bra nyhet eftersom att mana klassas som drog så kommer hela världen att tillslut bli helt galen och alla kommer att bli självmordsbombare och spränga sig själva alla på en gång så att mänskligheten går under i ett nafs, dock har man förutspått att den enda överlevande kommer att vara Gabe Newell som har byggt den enda RIKTIGA säkra manabunkern. Manabunkerns väggar är täckt av oanvända episod tre cd-fodral, det starkaste materialet i gnelvetet. Idag så är mana vanligt vid elefantdressering, då man kör ett gigantisk piller upp i deras anala vägar så att de tutar ut all luft de har i sin enda lunga (DETTA ÄR VETENSKAPLIGT BEVISAT DIN JÄVEL). När de har tutat ut all luft så dör de, senare så förvarar man deras själar i små burkar. När själarna är redo så kastas de ner i majonnäs, och när proceduren är klar, så tas själarna ut, fångas i burkar, och har då blivit 100% ren mana, den dyraste slags manan som människan än har upptäckt.