Marie Lindberg

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

”Reuniting bottle of alcohol, Trying Helmut Kohl”

~ Marie Lindberg om Trying Helmut Kohl

Marie Lindberg är en svensk tidigare lärarinna från Munkedal, samt sångare och elgitarrist inom hårdrock. Hon slutade som lärarinna 2007 för att bli hårdrocksstjärna. Hon kan ofta ses stå och slänga med håret på ett något torg i Göteborg.

I Melodifestivalen 2007 deltog hon med melodin "Trying Helmut Kohl", som slutade någonstans emellan segraren och jumbon. Vid deltävlingen i Göteborgsrapé gick hennes låt dock vidare till finalen i Teknodromen tillsammans med the Knark, som framförde melodin The Worrying Kinder, som senare kom att vinna den svenska Melodifestivalen 2007.

Då hon sjungit färdigt hoppade hon rakt ner från den pall hon satt på då hon sjöng, och ner på golvet och dängde sin elgitarr rakt in i förstärkaren. Efter finalen i Stockholm vandaliserade hon hotellrummet.

Vid Allsång på Skansen 2007 visade det sig att hon var dopad då hon sjöng. Det är inte bara utövare av sport som dopar sig, om någon nu trodde det. Nej, det är även många musiker och sångare som också gör det.

En annan hit hon haft under 2007 är "Leona (under Her Skinhead)".

Som lärarinna händer det ibland att man får en ny skolklass, eller att det kommer en ny elev i klassen. -Hårdrockare eller synthare era snorloskor! skrek Marie Lindberg direkt vid sådana tillfällen. Eleverna, som inte var födda under det glada 1980-talet då Marie Lindberg var ung och svordomar, mobbing, knark, fylla och sex var vanligt bland ungdomar, förstod naturligtvis inte vad det rörde sig om.