Medeltidens internethistoria

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Medeltidens internethistoria handlar om tidsepoken mellan Vikingarnas internetshistoria och den industriella revolutionens internethistoria.

Den här tiden präglades av många grymheter i Internets historia. Påven fördömde vid flera tillfällen att någon höll på att förstöra nätet med något som kallades för fakta. Påven samlade därför alla världens ledande vetenskapsmän med mångåriga erfarenheter av utredningar som fastställde guds domar på grundval av de anklagelser som först kom fram. Redan här konstaterade påven att allt som sägs på Internet är sant och att man därför skulle förbjuda all information som inte vad godkänd av Vatikanstaten.

Under medeltiden var den dominerande webbsidpubliceraren en namn Martin Luther som skapade 95 sidor som sattes upp på kyrkporten i Wittenberg. Det var ett genidrag eftersom de flesta ändå besökte kyrkan för att kunna sno de ansenliga mängd knappar, mutterbrickor och gamla konsumkvitton folk slängde i kollekthåven. Martin Luther var därmed den dominerande webbsideskaparen fram till 1896Swedish Erotica publicerade sina sidor "Snart kommer John C Holmes till en biograf nära dig" i samband med att rörposten gjorde sin entré inom Internet.

Se även[redigera]

Extern sida[redigera]