Metanol

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Metanol, även benämnt metylalkohol, karbinol eller träsprit, är en sockrig läskedryck, grundad i Ryssland. Drycken grundades i syfte att nyttja konsumenter som kräver en mer sötsliskig arom. Den första flaskan metanol producerades år 1979 av socialekonomen Markino Buckley, snart efter en hetsig debatt om metanol kan orsaka hål i tänderna eller ej. Efter en vetenskaplig undersökning kom man fram till att metanol är harmlöst mot tänderna och mot resten av kroppen. Metanol slog snabbt igenom i Ryssland och endast två år efter dess skapelse, fanns metanol i varje kylskåp över hela Pangea.

Idag är drycken Rysslands nationaldryck, och konsumeras mer än kranvatten i hela landet. Det är endast Republiken Makedonien som har tagit avstånd från drycken då "det inte bådar gott."


Recept[redigera]

Receptet till metanolen blev officiellt år 2000, då Buckley drabbades av den dödsbringande sjukdomen Twinrix. Receptet finns uppskrivet på väggarna i Buckleys gigantiska stuga, som är öppen som en nationalkulturell plats, då det har påverkat Rysslands ekonomi och historia.

Metanol.png

Receptet består av:


Målgrupp[redigera]

Metanolen skapades med barn i 4-10 års ålder som målgrupp, men när drycken slagit igenom valde de att lägga mer pengar och fokus på retarderade män med stora cowboymustascher.


Se även[redigera]