Mitt emellan

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Mitt emellan är en plats, eller snarare ett tilstånd som närmast kan kännetecknas som "varken eller" eller möljgen "både och".

Historik[redigera]

"Mitt" är ju bara en lättare omskrivning av "min", som ju är ett "ansiktsdrag". "Drag" används ju ofta vid "gäddfiske", men "gäddhäng" vill ju "ingen" ha. "Ingen" har ju heller slutgiltigt dömts för mordet på "Olof Palme" och "palmer" växer vanligen i sydligare "nejder". "Nej" heter ju njet på "ryska", medan "ryska posten" är en klassisk sällskapslek, liksom "snurra flaskan", där ju flaskan ligger i cirkelns "mitt".

"E" är en matematisk "konstant", medan en "tant" i stora drag är identisk med en "kärring". Ett "kärr" är en mindre sorts sumpig "sjö", medan "Patrik Sjöberg" gärna hoppade och "rökte". Ingen "rök" utan eld, heter det ju i "sagan", och Carl Sagan var följaktligen en känd "astronom" och inte "metronom". "Ergonomi" är däremot läran om bl.a. "arbetsredskap", vilket är ett ord som innehåller bokstaven "e".

"Mellan" är den första stavelsen i "mellanmål", "mellanöl" och "mellanmjölk". "Mjöd" är ungefär alla dessa saker på samma "gång". "Gång" är ju sättet som djur transporterarsig på "land", och "Ned Land" var en viktig medspelare till kapten "nemo", och inte i den tecknade filmen "Hitta Nemo". "Hitta.se" är en trevlig "vägvisare", precis som den norska filmen "Vägvisaren" som ju inte fick en "Oskar". "Oscar Wilde" bodde däremot både här och "där". "Däremot" kan detta sägas vara något tokigt, oss vänner "emellan".