Moped

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Moped är ett djur med två hjul som låter så det står härliga till. Detta djur skapades av åsnor efter att Gud skapad dom för att tjäna åsnorna tills dom dog, när alla åsnor dött flydde mopederna från sina forna fängelsen enbart för att människorna skulle fånga in dom för att använda dom till att transportera pizzor med.

Nutid[redigera]

I nutiden fins det runt 10 000 tämjda mopeder och åsnorna skapade 15 983 mopeder, det betyder att om alla mopeder har överlevt (mest troligt) finns det runt 5 983 vilda mopeder. Enligt svenska staten bör ni ej försöka tämja mopeder själv utan meddela staten om mopedens plats, om staten kan hämta en vild moped tackvare er upplysning får ni 1 000 kr.

I köket[redigera]

Mopeder är mestadels oätliga men i buken finns det olja som du kan blanda med egg för att få majonäs.

Släkte[redigera]

Mopeder är släkt med EU-mopeder, båda två arterna mopeder är skapade från bilar av åsnorna (åsnorna delade på en bil och tämjde den sida med ratt för att ha som tjänare). Mopeder är varken däggdjur, fåglar, fiskar eller kräldjur och kan därför ej förökasig men har överlevt tackvare att de är lätta att återuppliva.

Historia[redigera]

Mopeder skapades av åsnor någon gång mellan 800 och 600 f.kr. Man vet mycket lite om mopedernas historia fram till 1956 då människorna tämjde dom. Man vet dock relativt mycket om mopederna som levde i västra Afrika nära naturreservatet Nuytsland, där levde nämligen en moped som lärde sig skriva. Ett utdrag ur hans dagbok: Idag blev jag och min kompis förflyttade från oljegruvan till palatset för att göra Åsnans närmaste tjänare fina och rena nog att vistas i samma rum som Åsnan troligen skall vistas i senare. Vi själva får självklart inte vistas i något av rummen. (Slut utdrag). Mopeden som skrivit detta var "tjänare 432" och hans kompis var troligen "tjänare 451", i boken beskrevs troligen den mest uppsatta åsnan som "Åsnan". Med dagboken till grund har vi kommit fram till att endel mopeder bröt olja i gruvor så att alla mopederna skulle fortsätta att fungera (därav den stora oljebristen som nu finns). Detta hände någon gång på 1500-talet, nu till något nyare händelser. 1956 hittade man en grupp på 100 mopeder som hade stannat kvar i åsnornas gammal palats, troligen gjorde inte alla de andra det för att det var för många hemska minnen på den platsen men dom som stannade gjorde nog det för att de visste att det fanns olja så att de kunde överleva.