Muhkalkoner

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Muhkalkoner är en vildsint typ av kalkon. De håller till i terrängområden runt om i världen. Dessa ovanliga kalkoner är kända för sitt läte som låter som en tonårig tjej när hon ser sig själv i spegeln på morgonen. De kan inte flyga, utan springer runt dagarna långa och skriker folk i ansiktet. Det är en, som ni säkert har listat ut själv, irriterande art av fågel. Deras föda är små människobarn från 1-3 år. De jagar dem i en hastighet som barnen inte kan uppnå. Detta gör att muhkalkonen garanterat fångar sitt byte varje gång förutom de få gångerna barnen lyckas accidentalt ramla ner i gropar i marken då kalkonen inte kommer åt dem.

En ny kalkon föds[redigera]

Muhkalkonerna parar sig genom att honan spottar i hanens mun. Deras loskor har bieffekt med varann och när hanen sväljer loskorna så bildas ett ägg i hanens blindtarm. Ägget växer med tiden och när det är redo spyr hanen upp ägget. En ovanlig typ av parning, ja, men nog funkar det.

Behov[redigera]

En muhkalkons enda behov, förutom kosten, är rastning. Rastningen sker oftast på gräsplätter i närheten av vattenverk då det är fuktigare. Kalkonen springer runt och skriker och tar slut på sin energi under rastningen så den kan sova på kvällen.

Framgångsrika muhkalkoner[redigera]

Vissa kalkoner har speciellt betéende som skiljer de från resten. Om deras ägare tycker att de har det så får ägaren ta dem till en kalkonist. En kalkonist ger kalkonen ett kontrakt och gör den känd världen runt. Kloempes, världens kändaste muhkalkon, är känd för sin förmåga att kommunicera mänskligt, det vill säga tala.