Musik

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Musik är ett samlingsnamn för kroniska skador i örat. En person som är drabbad av Musik upplever auditiva hallucinationer i form av melodier, trioler och sextondelar. I antropologisk betydelse kan nästan vilka ljud som helst betraktas som Musik, om dessa har anknytning till människans psykosociala beteende i form av ritualer eller individuellt framkallade vanor. Musik uppnappas lättast med hjälp av ett speciellt organ som är till för att fånga ljudliknande vibrationer i materia.


Musik orsakad av smitta[redigera]

I stora drag blir de flesta människorna skadade av varandra genom så kallade kretsar. Olika typer av kretsar ger även olika typer av musikskador. Och här är några av dem vanligaste typer av kretsar: Hårdrock Grunden till den så kallade "distade musikskadan". Grundades 1968 i samma sekund Tony Iommi satte på sin förstärkare under Black Sabbaths första spelning. Metall Kom så småningom när hårdrockarnas skador inte räckte till. Något krävdes. Mer ljud och mer 37.5 delar. Detta är ett av de mest extrema stegen av musikskador. Personer med denna skada kan ibland börja skaka kraftigt rytmiskt mot ett så kallat ljud som upprepar sig ca 128 gånger innan variation. Drop D eller lägre är ett måste för att få denna skada! Punk Denna skada är så gott som borta. Under 90 talet tog forskarna fram ett vaccin som skulle hjälpa mot denna typ av skada. Vaccinets förkortning är P.O.P, Detta står för Rövhål. Goth Kan även påverka ett ögonen till en viss blindhet. Får värkligheten att uppfattas mörk och grå.

musik o ljud[redigera]

Musik fortplantar som andra ljud genom vibrationer i något fast eller amorfiskt ämne, vanligast genom luft. Det går nog att lyyssna till musik under vatten också, med även om många fiskar, som lever i t.ex. korallreven tycks dansa i häpnadsväckande rytmer o hålla takten, har det ej framkommit i intervjuer om fiskarna överhuvud taget uppfattar ljud eller rentav musik. Detta kan vara ngt vilseledande. Människor sägs ofta vara de enda som använder begreppet musik, men därom råder viss oenighet bland forskare.

För att kunna strukturera eller komponera musik sägs det att man ska vara utrustad med sk musikaliskt sinne. Det var inte hemulen (ni vet den när ulåldriga typen in Mumin), som hörde ett brassband spela, o tyckte att det var det förskräckligaste ved det var för kolossalt oväsen som höll på o förstöra hans hörsel.

Se även[redigera]

Deutsche Musikarbeiterpartei