Mutant

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Mutanterna är en ras som lever utspritt över hela universum. På Jorden är de kända under namnet "Mattanter".

Historia[redigera]

Mutanterna skapades ur den interstellära idéemassan som fanns under -1 epoken. De började kolonisera asteroider men fann att man inte alls kunde odla potatis där. Detta ledde till en stor exodus till den obefolkade planeten Rabies. Under Tidernas Begynnelse utvecklade Mutanterna en teknologiskt avancerad civilisation där alla för det mesta levde lyckligt. Detta varade fram till "Den stora potatis depressionen" då den ständiga odlingen av potatis gjorde jorden allt mer obrukbar. Detta ledde till ännu en exodus där mutanterna gav sig ut lite varsomhelst ut i rymden i sökan efter mark att odla potatis på.

Jorden[redigera]

"Småland 1816", en målning föreställande mutanternas ankomst till jorden.

Ett stort gäng mutanter migrerade till jorden 1816 varav de bosatte sig i Småland och byggde upp goda relationer med lokalbefolkningen. De gav smålänningarna teknologi i utbyte mot nypotatis. Vissa mutanter utvandrade till USA där de experimenterade med att odla bananer. Det slutade med en katastrof där hälften av indianbefolkningen dog av könssjukdomar, amerikanerna fick ta hela skulden på sig. Andra mutanter utvandrade till Tyskland i sin sökan efter potatis och blev tyska medborgare och startade första världskriget. Dessa två katastrofer var droppen för jordborna, så man fångade in alla mutanter och låste in dem i fängelse. Då skolmåltider senare infördes i många länder förslavade man dem där, och de som vägrade blev ihjälskjutna av respektive lands polismyndigheter. Numera används de bland annat i skolmatsaler där de producerar ohygglig mat som gör eleverna dummare och ger dem matförgiftning.

Under mellanrkigstiden beskyllde nazisterna de mutanter som fanns kvar i Tyskland för Tysklands förlust i första världskriget, och muttanterna fick fly från Tyskland då nazisterna tog makten där. Då de kom till andra länder låstes de in.

Se även[redigera]