När Rysstupet hamnade på kartan

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

När Rysstupet hamnade på kartan är en svensk långfilm från 2002. Kritiker anser att den är "en stor djävla parodiJakten på röd oktober".

Handling[redigera]

Det var en gång en Cadillac El Dorado Biarritz 1959 som åker genom Södermalm. Bilen är lackerad i nyansen rosa, eller som man säger i Österbotten; ljusröd, och den har skånska nummerskyltar med vit text på röd botten med nummer: 9532687848765342CV.

I bilens baksäte sitter den allsmäktige tsaren Lksndr Suomenruotsi och brevid honom sitter den vackra fröken Olesija Korvenkokar och visar långfingret åt mötande bilister (Hey kids, på den här tiden var det vänstertrafik i Sverige, precis som i riktiga länder!). I bagageutrymmet ligger Hanna från Arlöv bunden med rep i en svartsäck. Bredvid sitter Dalai Lama bakbunden och med en cigg braj i käften. Chauffören är kraftigt berusad, och har lagt gaspedalen i botten medan han snurrar på ratten så bilen far kors och tvärs genom Stockholms gator. Bilen stannar framför Ryssdagshuset Ryssenbad där Ryssgeringen, Ryssdagen, och även Ryssnatten håller till. "Olemme y цели! Tule из auto, мой kulta" säger Suomenruotsi. "Tänka sig, vad fort du körde, precis som Schumacher" säger fröken Koskenkorva till chauffören och ser glad ut.

De skall nu besöka Fredrik "Engels" Reinfeldt och Karl "Marx" Bildt och kanske också Mona Stalin. Lksndr och Olesija blir bjudna på skägglav och mossa blandat med popcorn och Potatischoklad till efterrät. Till dryck får de varsin Kaljakkala Speziale; en grogg som består av tippex, glykol, sirap, sill och grekisk gräddfil.

Ryssfeldt, njet förlåt Reinfeldt upptäcker att han har slut på Autosol! Hur ska han nu kunna polera sin vackra blanka flintskalle!? Han blir så arg att han stångar skalle i stenväggen så att huset darrar.

Miss Göran Personette, iklädd blåvitrandig pikéskjorta, svart basker och svart lockig peruk(för att dölja Gorbatjov-stämpeln), klagar på att någon tagit hans chokladbaguette. "Var fan är den!!!!????" ryter han och hoppar jämnfota. "Perkele подери! Mikä шум, minä выйти погулять. Näkemiin!" sade Lksndr Suomenruotsi.

Han går till bilen för att plocka fram någonting. I kofferten ligger en svart säck. Han öppnar den och i säcken ligger Hanna från Arlöv som följt efter från den skånska huvudstaden. "Kак teet ты tässä?" säger Suomenruotsi med förvånad röst. "Jag vet ett romantiskt ställe där vi kan pussas och kramas utan att någon stör oss. Det heter Kysstugan och den ligger långt uppe i Den stora skogen" säger hanna. "Vi måste skynda oss iväg innan Koskenkorva kommer ut". De skyndar sig iväg i bilen.

Den allsmäktige skånske tsaren Suomenruotsi tror att allt är väl, men det är dödens datum idag; 6 juni, och Hanna tänker döda Suomenruotsi med hjälp av en AK47 med bajonett. Hon tänker köra ner den i vrångstrupen på honom. Nu är de framme i Den stora skogen. Hanna från Arlöv tar upp sin Kalasjnikov och säger: "Nu ska du dö en gång för alla! Sedan ska jag göra Skånska Riket till en ny Sovande getunion! Länge leve kommunismen!" "Cовсем ei, ты voitko ei pyydystää меня, прощай!" säger Suomenruotsi och rusar iväg uti urskogen. De tappar snart bort varandra och enligt en karta som tsaren har till hands ska han vara vid "Kysstugan" nu... Men marken under honom tar slut och han faller, landar på en klippa, faller litet till, fastnar i en gren, faller litet till och ,landar på bottnen av RYSSTUPET, INTE KYSSTUGAN. "PERKELE!" ropar han. Hon, Olesija får syn på honom och tjuvkopplar Reinfeldts tjänstebil; en citronblå AutoPutin Hitlerina Rolls-Roycekopia. Olesija kör genom staden i 380km/h. Hon kör på Pekka Halonen så att han far in genom vindrutan, ut genom bakrutan och blir liggande mitt i Gräddfilen med en bruten tå.

Väl framme i Den stora skogen bromsar hon så att höger framhjul ramlar av. Bilen slår en kullerbytta och ställer sig på kylaren i en myrstack. Hon drar upp Soumenroutsi med hjälp ut av myrkraft och lägger den halvdöde kroppen i en kastrull med hett vatten så att han kan återhämta sig. När fröken Koskenkorva lungnat ned sig efter chocken får hon panik och springer uti skogen.

Koskenkorva och och Suomenruotsi slänger ner en jordklump i huvudet på ryssfransoserna och åker tillbaka till Rüssenbad där allting blir som vanligt igen; Suomenruotsi och Koskenkorva står i städskrubben och pussas och kramas, Der Führer polerar kanonkulan med Autosol och rostskyddsfärg och Pekka Halonen klappar sig belåtet på magen, torkar bort chokladsås från kinderna och svär på hedersord "att aldrig mera besöka ett sådant fördömt skitland som Sverige".

Do Svidanja Krasnij Vanja

Vad hände sedan?[redigera]

Det blev internationellt kännt att Lksndr Suomenruotsi lyckades falla ner i Rysstupet. Man fattade inte hur den skånske tsaren kunde vara så klantig, det var ju han som uppfann världens bästa korkskruv; "2CV GRIPEN och värlens godaste folköl; Citroën Kalasjnikov med formeln AK47=2CV. Trots detta fick filmen över 11 miljoner biobesökare i Sverige.

Vad hände då med Hanna från Arlöv?

-Så vitt man vet springer hon fortfarande runt i Den stora skogen och skriker något djävla slags krigsrop som hörs ända till Kuusamo.

På grund av denna händelse har 6 juni förklarats som helgdag i Skånska riket. Dagen heter då Ryssarnas dag.

Parodier[redigera]

Finns 42 stycken, varav den bästa är ”När kukstupet hamnade på galaxkartan” där vi får se Hanna från Uppsala(Hanna från Arlöv) ragga på Lenin,som i filmen är gay och gillar Stalin. Hanna tar då fram en rymdraket från NASA och åker till Månen där hon spränger skiten och åker tillbaka. Alla skådisar är kirins lol.