Nintendo 64

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Nintendo sixtyfoooooooooooooour! Oh my god!”

~ Nintendo 64-ungen om Nintendo 64

Nintendo 64 är en spelkonsol från Nintendo, det ryska spelföretaget som sprider propaganda. Konsolen släpptes släpptes den 1 januari 1964 i Ryssland, Sverige, Kina, Kamodja och Afghanistan.

Namnet Nintendo 64 kommer dels från att det kom 1964, men också från de 640 000 försöken det tog att ta fram och utveckla konsolen. Konsolen hade en av de bästa kontrollerna och de var vida kända för att ge tumproblem som kunde ge personen skoj i flera timmar medan de satt och väntade på operation. Denna konsol använde sig även inte av cd-skivor utan av tjocka plastfodral vilket gav konsolen otrolig hållbarhet, då man kunde slänga spelen i väggen utan att de gick sönder. Ofta gick väggen istället sönder. Många säger också N64 bara för att de är så lata att de inte orkar säga Nintendo 64.

Teknisk specifikation[redigera]

Nintendo 64 var den första spelkonsolen från Nintendo som kunde sprida rysk propaganda i 3D, vilket var fantastiskt för sin tid. Dock var 3D-funktionen känd för att ge illamående, kräkningar och kunde på lång sikt leda till hjärntvätt.

Processor: 1 Mhz Intel Stalin CPU Grafik: 3D-GPU, visning av bilder i 3D Lagringsmedium: Plastfodral Inbyggd avlyssningsmekanism från den ryska regeringen


Spel[redigera]