Obelix

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Obelix, även känd som Fet Mongo-fan, var en knarkare som levde i Gallien (nuvarande Andouillerike, och på sin tid grannland till Smurfbyn) under 400-talet. Han rökte oändliga mängder marijuana vilket märktes på hans slöa sätt och de extrema munchies han fick ibland, då han var tvungen att vräka i sig tonvis med vildsvin.

Det misstänks även att han tog anabola steroider då han bar runt på bautastenar dagarna i ända som han brukade slänga i skallen på romare och andra han inte tyckte om, som han ansåg vara (citat) inte kloka. Hans enda vän var en liten sprättig tjackpundare vid namn Asterix (som ständigt gick omkring i en störtkruka med flaxande vingar på sidorna).

År 493 kidnappades Asterix, Obelix och Galliens president Majestix av romersk militär och avrättades, enligt romarna, "för folkets bästa". Detta illdåd har kommit att kallas trolldryckskuppen på senare år. Gallien upphörde då som nation, men Smurfbyn fortsatte att vara självständig länge till, då Smurfbyns överbefälhavare Gammelsmurfen var alltför listig för romarna.