Ondskesoppa

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Ondskesoppa är en soppa gjord med frosseri och syndiga matorgier i åtanke. Liksom dess kulinariska kusin Ondskepudding är den viktigaste ingrediensen den halucinogena drogen magnusört, men även falukorv, potatis, dill och fänkål är viktiga ingredienser: detta gör ondskesoppan till ett billighetsalternativ för fattiga studenter som behöver piffa upp vardagen nu när Fredrik Reinfeldt är i gasen, och vill göra livet djävligt för personer som vill öka sin kompetens.

Recept[redigera]

Ingredienser[redigera]

 • 3/2 kg stora potatisar, ju större, desto mindre skalande!
 • 1 fänkål,
 • soppgrönsaker, 1 paket: c:a:
  • 3 morötter,
  • 1/2 purjolök,
  • 1/4 kålrot,
  • 1 palsternacka,
 • 5 buljongtärningar,
 • 1/3 till 1/2 falukorvsring,
 • 3 nypor halucinogen magnusört – den fruktansvärda drogen,
 • matfett, matolja eller stekmargarin,
 • paprikakrydda och chilikrydda (ingen sådan där mesig chiliblandning, det skall vara rent chilipulver, cayenne eller något som heter duga),
 • 3 nypor dill;

Var försiktig så falukorven inte kryper iväg, om du inte redan slaktat den kan du exempelvis stänga in den i ett torrlagt akvarium så den inte smiter.

Tillagning[redigera]

Skala alltihop, även falukorven som har något slags rött plastskinn, och buljongtärningarna, som har någon slags folie runt sig. Dill och magnusört behöver vanligen inte skalas. Logistiskt sett är det lämpligast att skala soppgrönsakerna först, skära dem i tärningar, skivor eller andra lämpliga former som är cirka så stora som 1-2 cm³, eller vad fanken, tärningar, bara så där. Gör detsamma med fänkålen, möjligen kan denna undantas från skalningsregeln. Släng rubbet i stora kastrullen, häll på 30% vatten och lägg i 3 av buljongtärningarna. Slå på spisen på 6:an sedan 5:an och sätt kastrullen på vederbörlig spisplatta. Denna åtgärd har den magiska siffran 25.

Nu dags för litet trollformler:

jel nallarellafppoh gnujs råg naleh,

samt strö på en nypa magnusört under det att Jesaja 28:10 rabblas upp 10 gånger. (OBS: det skall vara Bibel 2000 annars misslyckas det!)

Sedan skala potatisen på samma sätt, fyll på ytterligare vatten släng i en buljongtärning. Denna åtgärd har den magiska siffran 20.

Ytterligare trollformler:

dårt röf ppu rarttälk lednips esmiv esmi

samt strö på ytterligare en nypa magnusört under det att Tobit 8:3 övervägs nogsamt i bakhuvudet.

Nu skär falukorven i strimlor, liknande som dem i K*rv Str*g*n*ffTM, och stek dem på halvhög värme med mycket rikligt med stekfett, matolja eller stekmargarin. Krydda denna ordentligt med chili och paprika, torkat och pulvriserat går bra. Poängen här är att ett sådant där medeltida svensk-mesande inte går an, häll på ordentligt som en gammaldags illaluktande hednisk viking, dutta inte som en fjollig munk, som smyger omkring och knycker ostbitar av sin abbot! Korven stekes snabbt brunröd, detta har den heliga siffran 10 vilket absolut inte tillåter dig att steka sönder korvbitarna så de blir såsom trädpinnar som din granne sitter och täljer fram ur trä när grannfrun kört ut honom utomhus att begrunda sina synder.

När korvbitarna har rätt färg, och originalkonsistens, slänger du nonchalant ner dem i kastrullen med resten i, under det att du utsäger trollformuleringarna:

llu nogån ud rah, mmal ativ äbäb

strö på resten av magnusörten och häll i all dill, under begrundandet av trollformeln Psaltaren 92:11. Addera lämplig kvantitet vatten.

Nu skall mixen koka i ytterligare 10 minuter, potatisen bör inte koka sönder, men den får väldigt gärna vara mjuk. Serveras varm med öl som tilltugg.

Se även[redigera]