Ormröv

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Omröv är ett begrepp som troligtvis föddes under ivrigt spelande av spelet Call of Duty: Modern Warfare till Xbox, men det finns källor som menar att begreppet funnits under lång tid, kanske var det Ordförande Mao som myntade det geniala begreppet.

Ordet Ormröv syftar bokstavligen på en reptils anus, men är inte ett ord man kan beskriva andra med (t.ex. Du är en sån jävla ormröv) utan snarare ett begrepp som kan användas vid ett misslyckande av något slag; jämför med fan, jävlar eller Homer Simpsons D'oh.

Begreppet Ormröv är ett väldigt folkligt uttryck, flitigt använt av t.ex. gruvarbetare i svenskspråkiga Finland under början av 2000-talet. Ordet anses ganska grovt, snäppet värre än de vanliga skällsorden (t.ex. fan, kuk, jävlar) och därför är det nog bäst att du låtsas om att du aldrig läst det här, annars kan Psyklopedin anmälas för ovårdat språk/spridande av s.k. Ordpropaganda. Mao.jpg

Kända personer som myntat begreppet Ormröv:[redigera]

Ordförande Mao Zedung tappar sin varmkorv utför båtkanten under andra världskriget: tjing jang anjah chong ormröv!!

Okänd rysk gruvarbetare får en grävskopa i huvudet år 2004: ...ormrööövski, kamrat...

Jack Södermark missar en passning på fotbollsspelet Fifa 2009 till Playstation 2: Ormröv...

Pelles penna, attackerar allt som irriterar ägaren.

Ordbokens fakta om ordet Ormröv:[redigera]

Ormröv: Syftar i huvudsak på en reptilödlas anal [avföringshål, anus, rumpa, röv] och är ett ursprungligen kinesiskt skällsord uttalat av Ordförande Mao 1944. Används ännu flitigt världen över.