Pånnie

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

En pånnie är en liten oridbar Hest. Pånnien och Hesten har många gemensamma drag. Men Pånnien är mycket dödligare. Desto mindre desto dödligare. Detta beror på att Pånnien från födseln har en hypnotisk förmåga som lurar allt från små flickor till stora karlar att tro att den är harmlös. Då någon av dessa varelser sedan går i närheten av Pånnien för att klappa den, eller rentav försöker sätta (sig) på den, använder sig Pånnien av odokumenterade kampsportsrörelser (det sägs att en man vid namn Rytger Månsson från Nordvästra Jukkmokksjärvi år 1823½ lyckades klara sig ifrån en Pånnie efter en missad hoppspark i nacken).

Föda[redigera]

Pånnien lever till störst del av småbarn och stallkärringar, men kan växla till en växtdiet om det uppstår människobrist. De ytterst få pånniesarna i fångenskap (de är otroligt svåra att fånga eftersom buren måste byggas runt pånnien) matas till störst del med gamla slaktrester nermalda till en oigenkännlig gegga kallad lusern. Det förekommer även att de matas med Havre. Men det får pånnien otroligt aggressiv.

Färger[redigera]

Pånnien finns i alla möjliga färger. Från Bregottkossefläckig (säck) till mögelostprickig (tigererad). De Bregottkossefläckiga stjärtisarna (pånnieras) sägs vara den absolut farligaste rasen, eftersom den ser ut som en Bregottkossekulting och lätt kan förväxlas.

Sexualdrift[redigera]

Förbryllande fall med Pånnie-ägg.

Man vet väldigt lite om hur pånnien förökar sig. Men pånnien föder levande valpar (pånnievalpar är ytterst farliga) och placerar pånnien således under kategorin däggdjur. Det finns dock ett väldokumenterat fall från Arjeplog där en hanpånnie i fångenskap lade ägg i februari 2008. Detta har gjort forskare och pånnieskådare världen över otroligt förbryllade.