Pappersflygplan

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Stalin ser ut att vara väldigt glad för tillfället.jpg

Stalin har fattat en del tycke för delar av denna artikel
Den allsmäktige Josef Stalin har gjort sig besväret att komma hit och klaga. Inget fel på humorn men layouten skulle blivit bättre om två blinda möss hade designat! I sovjetryssland skulle du bli glad om vi hjälpte till och formade denna sida... Dig!!!!! Nä men allvarligt, hjälp till och var lite hygglo...snälla.

Pappersflygplanets historia sträcker sig ända tillbaka till kolfiberåldern och är ett effektivt stridsstrategiskt föremål. Det första pappersplanet som någonsin tillverkats var gjort av det berömda holländska papyruset "Flascherflaschx." Detta plan blev efterskickat av äventyraren och upptäcktsresenären Christofer Columbus. Beställningen skedde 1431 och pappersflygplanet, som hade den ungefärliga vikten och arean som ett A3, kostade det spanska kungahuset cirka 50 000 kr. På detta pappersflygplan lät Columbus skriva texten "Är detta Indien?" och på årets vindigaste dag skickade han iväg detta mot öster. Men varför skicka planet år öster när Indien ligger väster om Europa? Jo, Columbus ville helt enkelt prova sin teori om att jorden inte var platt, utan cylinderformad. Planet återvände till den spanska kusten 54 dagar efter att det skickats iväg och det var en gammal fiskare som först fann det. När Columbus fick höra dessa nyheter blev han så exalterad att han var tvungen att platta håret. Svarsbrevet löd "Nej, detta är en helt ny kontinent kallad Amerika och här lever vi indianer trygga och säkra. Kom och ta oss om ni kan!" Läs mer om hur denna historia slutar genom att psyka "Columbus resor"

Hur som helst så är dagens pappersflygplan istället krigsrobotar, eftersom de är osynliga på radarna och är framförallt väldigt billiga. Under Tredje världskriget ska det ha vikts ungefär 6000 pappersflygplan som bombarderade fiendens sida. När det regnade på pappret löste det upp sig och föll till marken i sin originalform pappersmassa och när fiendens soldater trampade i detta sögs de ner under marken och drunknade.

I Münchenburgh finns ett berömt pappersplans-museum som visar pappersplanets utveckling genom tiderna. Här ska originalet som Coulumbus sände till Amerika skall finns bevarat i museets källare, men det har aldrig visats för allmänheten och många menar att existensen av detta värdefulla plan knappast verkar troligt.