Pippi Långstump

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Pippi gillar att vara under cover.

Pippi Långstump var en sovjetrysk spion för KGB, kommunistisk infiltratör, tillika provokatör insänd till Sverige för att lura i barn att försöka klättra på väggar, stuprör, och i tak, samt att klå upp poliser och skurkar om vartannat.

Efter Sovjetunionens fall fann sig Pippi utan jobb och började med hasch och stal mobiltelefoner. Efter en incident med en polis, en prostituerad och en hemlig transvestit och två år i fängelse, gav Pippi upp hennes ohälsosamma liv, bytte kön och bytte namn till Lars Ohly. Nu är Pippi (eller Lars Ohly) ledare för kommunistpartiet Vänsterpartiet och lagar pannkakor på fritiden.

Hjärntvättmetoder[redigera]

En vanlig hjärntvättmetod som Pippi Långstump använde var att le. I kombination med de fräknar och de utåtstående hårflätor hon hade, så gav detta en s.k. konstchock, alltså en slags mental kris som berodde på mismatchande sinnesintryck. Därefter sände hon subliminala meddelanden till de intet ont anande offren, som mestadels bestod av barn, exempelvis genom:

  • kurrekurredutterna på kurrekurreduttön – transkriberat: "överlämna din själ till Stalin, och hans krigararmada",
  • lilla Pusseluskan, ville ha ett barn, men detta barnet var ju inte mej, hej! — transkriberat: "kapitalismens kris förvärras, förbered revolutionen idag!"
  • Tommy och Annika - två till synes menlösa barn i grannskapet, som i själva verket legitimerar drogmissbruk och kriminalitet.