Pol Pot

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Pol Pot var en kampucheansk virrpanna med självuppblåst ego som på allvar trodde att människor skulle bli lyckligare på stenåldern innan tv, blöjor och bilar uppfanns. Att han kände aversion mot blöjor berodde på taskig potträning och han ville hämnas på alla som inte sängvätte. Sitt nome du guerre Pol SuperPotta tog han efter att ha fått sina byxor bruna efter ett möte med Mao Din Dong Zedong. Då det saknas tecknet för ändelsen -ta och förstavelsen Super- i kampucheanska skrivspråket ändrade han sitt namn till Pol Pot.

Pol Pot älskade att samla på mänskliga kranium och var dessutom en internationellt erkänd marxist-leninistisk kannibal. Istället att leka med "Sim-city interneringsläger" skapade han arbets- och förintelseläger i skala 1:1. Han skattades högt att galna käringar som såg i honom en messias som införde den enda sanna kommunismen. Således svimmade den svenska naivismens grand lady Birgitta Dahl av hänförelse varje gång hon träffade honom[1]. Pol Pot vördas även på svenska wikipedia där det är förbjudet att betrakta honom som en diktator eller referera till hans massmord på annat sätt än "påstådda massmord".

Pol Pot skall ej förväxlas med Paul Potts som är en helt annan historia.

Referenser[redigera]

  1. Birgitta Dahl talade och sade i Sveriges Radio, OBS-Kulturkvarten, 1976-11-10: Alla vet vi ju att mycket, ja kanske det mesta, av det som nu sägs och skrivs om Kambodja är lögn och spekulation. Det var helt nödvändigt att evakuera Phnom Penh. Det var nödvändigt att snabbt få igång livsmedelsproduktionen och det skulle komma att kräva stora offer av befolkningen. Men det är ju inte det som nu är vårt problem. Problemet är att vi faktiskt inte har kunskaper, direkta vittnesbörd, för att kunna avvisa alla lögner som sprids av Kambodjas fiender.


Den icke-västländska indoktrineringen och sanningen om Pol Pot vår vän och Kamrat[redigera]

Pol Pot är en hjälte. Hans systematiska utrensning av glasögonormar var en nödvändighet, då användning av glasögon är borgerligt och kontrarevolutionärt. Kontroversen ligger i att utrensningen av glasögonormar skedde effektivt istället för långtgående förintelse- och arbetsläger á Tredje Riket. Att utrensningar av intellektuella i det demokratiska Kampuchea ägde rum är sant, men även där en nödvändighet eftersom det inom den intellektuella sfären ofta förekommer rikedom och därmed liberala idéer, och därför kan det berättigas. Sedan att dödsantalet är kraftigt överskattat råder det inga tvivel om, eftersom siffrorna uppskattas mellan 1,7 - 3 miljoner döda, vilket ger en skiljemarginal på ca 1,3 miljoner. Finns även siffror på mellan 700 000 och 1,7 miljon döda, vilket även där ger en allt för godtycklig marginal.