Pudel (hund)

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
"Pudel (hund)" betyder en massa saker, litet dittan här och litet dattan där, dessa olika saker finns beskrivna på "pudel (olika betydelser)"
Troligtvis en pudel men somliga kallar varelsen för dagbagge.

Pudel är en hundras som är liten, smal krullig och nervös. Pudlar är mycket intelligenta, men de talar aldrig så att människor hör, i stället spelar de dumma för att komma i åtnjutande av de vanliga hundprivilegierna. De utför också sina standardplikter som hundar exemplariskt:

  1. bajsa i grannens häck (gödning),
  2. lukta på lyktstolpar och dränka desamma i frätande urin, och på så sätt bidra till miljön, genom att lyktstolparna i fråga slutar fungera och dra onödig ström,
  3. skälla på främmande människor, speciellt sådana i svart skägg och turban,
  4. leka med ungarna,
  5. samt dräpa marskatter som väsnas alltför mycket, och därmed bidra till närmiljöns förbättring.

Vi ser således uttryck för pudlarnas världstillvända, ansvarsfulla och miljövänliga attityd.

Incidenter med pudlar[redigera]

En dam i USA sägs ha micrat sin hund för att på så sätt torka håret på hunden i fråga. Hunden skulle ha varit en pudel, vilket motsäges av det faktum i pudelns höga IQ. Däremot är det klarlagt, att pudlarnas befrielsefront överfallit och käkat upp en gammal dam i USA som misshandlat flera hundar på många korkade sätt. Ingen har någonsin ställts till svars för denna handling.

Pudlar bor oftast i det fria och bor i flock i grottor. På dagarna kidnappar dom barn från dagis och brukar klättra i det stora trädet utanför vita huset. Pudlar syns ofta vid porten till Nangiala och slavar ofta åt Tengil vår Befriare. Ibland brukar pudlar rusa på gator och sjunga Carola låtar. Många säger att pudlar håller på att dö ut. Dock har forskare kommit fram till att pudlar kommer ta över världen 2013!

Hundspråk[redigera]

Pudlarna har uppfunnit hundspråket Groffow, som är illa undersökt av dagens lingvister, men man känner till orden Grrwoow - köttben, gwaff - kom och lek!, och gryeouw - kattvarning!.