Rånartjänst

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”I Sovjetryssland rånar DU!! Rånartjänst”

~ Rysk Reversal om Rånartjänst

”Jag har inga kommentarer, trots att jag är Rånar-känslig”

~ Martin Ljung om Rånartjänst

”Number please give me the number”

~ Pumpkin Smoke om Rånartjänst

”Okay boy, ready for be killed!”

~ Rånartjänst om telefonsamtal

”Om inte Rånartjänsts verksamhet upphör kommer Sverige snart uteslutas ur FN”

~ Kofi Annan om Rånartjänst

”WTF!? What are Sweden!?”

~ Autumn Blaze om Nyheterna om Rånartjänsts korruption

”Visst har vi inte radio- eller tv-mottagare?”

~ Rånartjänst om Rånartjänst

”Nenenenenenenene!”

~ Adolf Hitler om Rånartjänst
Rånartjänsts logotyp.

Rånartjänst (felaktigt kallat Radiotjänst av deras hejdukar) även Sveriges Television och Radios livsuppehållnings-tjänst är en statsunderstödd organisation i Sverige som ända sedan 1925 rånar folk med tillstånd av lagen. Organisationen är ett så kallat hangaround chapter till moderorganisationerna Sveriges Radio och Sveriges Television, och har sin bas långt uppe i Kiruna för att konkurrerande kriminella gäng ska få soppatorsk när de försöker sig på drive-by shootings.

Efter att Rånartjänst sedan 1956 varit ensamm "herre på täppan" dök 1987 det konkurrerande gänget TV3 upp, med annan inriktning än rån. De finansieras genom "beskydd" till företag, och terrorverksamhet som exempelvis bombmattor av reklam för Vanish Oxi Action under fotbolls- och ishockey-VM. De största konkurrenterna är alltså TV3, sedan 1987, och sedan 1990 även TV4.

Många har förgäves försökt vinna över Rånartjänst i domstol. Organisationen har stått inför rätta för rån, mord, snatteri, bilkörning mot rött och utan säkerhetsbälte, brott mot mänskligheten (P3's humorinslag)felparkering, olaga banal kanal med mera men aldrig fällts.

Verksamhet[redigera]

”Asta’ la vista, scammer!”

~ Rånartjästs VD om bajs
TV-detektorbil från Rånartjänst.

Rånartjänst opererar genom snabba, kommandostyrkeliknande insatser där man slår till mot hela hus eller kvarter och rånar alla som inte hinner undan, en metod som kallas public robbery. Insatserna planeras i Sveriges riksnatt av Rånartjänsts president, sergeant at arms och ett antal prospects.

Presidenten för Rånartjänst måste vara svensk medborgare, men denne talar engelska på arbetstid för att framstå som hård och för att ge arbete åt de översättare som springer runt och håller textremsor framför presidenten.

I början av 2003 beslöt Sveriges riksnatt att pressa ännu mer pengar av folket genom att under åren 2005-2008 lägga om alla tv-sändningar i Sverige till digitala från analoga.

”Dig it all, you anals!”

~ Rånartjänsts president om omläggningen

Omläggningen innebär att alla måste köpa digitalboxar av korrumperade handlare, som sedan tvättar pengarna genom att köpa torkat renkött och stora partier Foppatofflor i Kiruna, vars hela näringsliv ägs av Rånartjänst.

Rånartjänst tillåter INTE ”number please” samtal.

Gängkriget[redigera]

När konkurrerande gäng dök upp i slutet av 1980-talet samlades Rånartjänst under parollen "All work and no pejl makes you a dull boy", och gick ut i öppen konfrontation med TV4, TV3 och Kanal 5, en kanal som enbart sänder dokumentären Världens största penis[1]. Genom åren har kriget skördat många oskyldiga offer, exempelvis alla som råkat titta på Bingo Royale[2], dokumentärer som Hjälp - jag kan inte sluta fisa[3] eller vad som helst som innehåller Patrick Ekwall.

Juridiska processer[redigera]

”Tur att jag inte var med om det!”

~ Mona Muslim om domstolar

Många människor har försökt komma åt Rånartjänst genom att gå till domstol. En av dem är Göran Persson som i september 1978 stämde Rånartjänst för att organisationen, som Persson själv sa, "urholkade hans personliga majonnäsbudget". Thorbjörn Fälldin var vid denna tid Sveriges statsminister.

Rättegångsprotokollet[redigera]

Åklagaren: Rånartjänst står i dag, den 1 september 1978, åtalat för att ha försökt göra Göran Persson fattig och ...ähum, ska det stå såhär, Göran? Jaha? Eh, fattig och ...smal.
Försvarsadvokaten: Alla människor här i världen har väl rätt att ha lite kul, så även Rånartjänsts president? Ehum...
Göran: *rapar* Lyssna på mig nu. Jag betalar fyra kronor om dagen åt Rånartjänst och i utbyte får jag bara "Anslagstavlan" och "Språka på serbokroatiska". Pengarna skulle räckt till säkert tio såna där små Bregottpaket som finns i matsalen!
Rånartjänsts president: All your money are belong to us.
Göran: Fan heller! Jag vill ha tillbaka mina pengar!
Rånartjänsts president: Resistance is futile. Make your time.
Göran: Vad pratar karln om? Och varför står det en svettig jävla tonårsslyngel framför honom och håller upp svarta textremsor?
Rånartjänsts president: Target locked. You will be annihilated!
Göran: Var är min skagenröra? Hör du din gök, rån är olagligt i Sverige, alltså nu menar jag inte såna där smala goda kexrån med vanilj eller choklad, men...
Rånartjänsts president: Asta la' Vista, baby! *tar fram en pistol ur stöveln och öppnar eld*
Göran: *klarar sig undan att träffas tack vare att flera skott fastnar i den extremt kompakta smörgåstårta han har framför sig. Välter chockat bakåt på stolen, brakar genom gipsväggen bakom och räddas i dammet och röran undan av sina livvakter*
Domaren: *slår häftigt i bänken med klubban* Stämningen ogillas! Jag gillar den inte alls, otroligt dålig stämning här nu! Är det ok om man tar en bit smörgåstårta och blir av med oskulden?

Rättegången är ett typiskt fall, och Rånartjänst har vunnit samtliga 1 200 rättegångar mellan 1925 och 2011 som hållits i kammarrätten, länsrätten och regeringsrätten. Bara ett fåtal av de som stämt organisationen har överlevt, däribland Göran Persson och Lotta Engberg (2 juni 1992). Engberg gick efter förlusten i domstolen över till det konkurrerande gänget TV4, där hon blev programledare för katastrofala produktioner som dejtingprogrammet Galen och kär och det Afrikainspirerade tävlingsprogrammet Bongolotto. Rånartjänst har under tiden moderniserat och byggt ut sin verksamhet, bland annat genom spywareprogrammet Pejl Rapport som påstås visa nyheter men som under tiden i hemlighet för över pengar från nätsurfares internetbanker till Rånartjänst.[4]. De är även ökända för att å Alvedons vägar använda IPREN-lagen för att göra svenska folket tablettmissbrukare.

Källor[redigera]

Se även[redigera]

Externa länkar[redigera]