Regler

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Regler är en sorts lögner som skapades av vissa människor för att tvinga andra människor att uppföra sig lika dumt som de själva. Byråkraterna påstår att regler är nödvändiga på grund av något som de kallar för "den mänskliga naturen", men eftersom byråkraterna själva är människor måste det betyda att samma dumheter som hindrar människor som inte hittar på regler från att klara sig utan regler även hindrar de människor som hittar på regler från att hitta på regler som kan göra något åt något istället för att bara göra saker ännu värre.

Vissa människor försöker att kringgå problemet med att regler skapades av människor genom att påstå att regler skapades av Gud, men det är ändå människor som "upprätthåller" reglerna och dessutom tror olika religioner på olika gudar men ingen av dem sköter sig bättre än de andra ändå. Så den bortförklaringen är uppenbart skitsnack den också.

En sorts regler som Sveriges riksnatt har hittat på genom sina nattliga fyllefester kallas för lagar.

En sorts regler som används av vissa extremt fisförnäma tidningar kallas kissgranskning.

Straff[redigera]

Straff är en sak som påstås vara till för att "upprätthålla" regler. Där är det inget vidare effektivt, men det finns en annan sak där straff är mycket effektivt: genom psykiatri och vardagsattityder som liknar psykiatri tvingar straff människor att låtsas att de "inte kan rå för" sina handlingar för att slippa straff alternativt hat och förakt.