Sveriges så kallade television

Från Psyklopedin
(Omdirigerad från SVT)
Hoppa till: navigering, psyka
Stalin ser ut att vara väldigt glad för tillfället.jpg

Stalin har stort tycke för denna artikel
Den allsmäktige Josef Stalin har gjort sig besväret att komma hit och lägga till denna mall på grund av sin eviga kärlek till den. Vilken ära!


I Sovjetryssland, mall lägger till DIG!! Komm2.PNG

”I Sovjetryssland kollar SVT på DIG!!

~ Rysk revers
SVT:s officiella logotyp

Sveriges så kallade television, också känt som Sveriges Television, Sovjet-TV eller SVT, är ett kommunistiskt TV-bolag i Sverige. Bolaget innehar i Sverige platserna 1 och 2 på fjärrkontrollen eftersom det ständigt vinner guld och silver i det årliga svenska mästerskapet om de bästa TV-kanalerna, arrangerat av SVT själva.

Historia[redigera]

Den första nyhetssändningen i SVT blev ett omtalat fiasko.

SVT grundades av svenska staten i samarbete med Allram Eest 1956. Allram Eest var bolagets chef i tolv år innan han efterträddes av Lennart Hylands hår[1]. Bolaget håller en välputsad fasad men det finansieras sedan starten av Rånartjänst i Kiruna, ett så kallat hangaround chapter till SVT som driver in pengar genom snabba räder mot bostadsområden.

Grundtanken med SVT var när bolaget grundades att hålla befolkningen lugn och glad, genom att sända sövande debatter mellan män med skägg och barnprogram där haschdimmiga programledare visade på flanellograf hur barn blir till. Strategin var framgångsrik i flera decennier, tills konkurrentorganisationer som TV3, TV4 och Kanal 5 dök upp på banan under 1980-talet. De finansieras genom "beskydd" till företag, och terrorverksamhet som exempelvis bombmattor av reklam för Vanish Oxi Action under fotbolls- och ishockey-VM. Kriget mellan dessa och Rånartjänst har pågått sedan dess.

Idag[redigera]

Sveriges så kallade television styrs idag av Eva Hamilton, syster till den svenske superagenten Carl Hamilton. Huvudsaklig uppgift för bolaget är idag att hålla den åldrande befolkningen i schack. Däri ingår även att minska antalet pensionärer i Sverige genom riktade chockinsatser, som när Ricky Martin gästade Allsång på Skansen (dödade över 900 äldre damer till följd av blodstörtning[2]) eller när E-Type brände av 400 kilo TNT under sitt framträdande i Melodifestivalen (raderade ut åtta hela långvårdsavdelningar runtom i landet[3]). Melodifestivalen belönades efter den framgången med flera priser på den brutala tv-sända galan Kristallnatten.

Källor[redigera]

  1. Hylands hår tar över rodret på SVT Dagens Nyheter 23 december 1968
  2. Ricky Martin på Skansen chockade hundratals gamla kärringar Dagens Industri 14 juli 2005
  3. Gubbstruttar vittnar om Melodifestivalchocken Svenska Dagbladet 24 februari 2007

Se även[redigera]

Externa länkar[redigera]