Semla

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Så här, minus bomben, ser semlan normalt sett ut när den infiltrerar den främmande staten

En semla är en sorts mördare med specialitet att mörda kungar[1]. Den är oftast utsänd av främmande makt i avsikt att mörda kungar, stormän och andra potentialer. Det råder också en ständig debatt om att semlor även dödar Jocke från svedala samt hans kompisar. Jonny är dock kritisk till detta påstående. Normalt sett ser den ut och rör sig som en bombanarkist, d.v.s. klädd i svart slängkappa, ett rep runt midjan, och en jättelik hatt som skuggar hela ansiktet. Ofta har den skägg och en sjalett i rött, ibland även en svart ansiktsmask som händelsevis täcker ögonen. Den springer omkring och tittar sig misstänksamt runtomkring, som om den vore jagad. Ibland gapskrattar den ondskefullt. Det enda som saknas är bomben.

Efter att den har sprungit runt ett tag så hittar den förr eller senare en kartong med hetväggar, en sorts bakelse. Den plockar ut en av hetväggarna och kastar ner denna i en avloppsbrunn eller något annat syndigt näste, där hetväggen genast avlider av matbrist och sorg. Den bombanarkistliknande varelsen transformeras nu likt en gökunge till en form som identiskt liknar en hetvägg. Denna hetvägg kallas "semleform". Men semlan är mycket smartare än en hetvägg. Genom subliminal påverkan så påverkar den folk i omgivningen, den rentav tar över omgivningens själar, så att de får för sig att leverera kartongen till den potential som skall angripas.

När nu hetväggarna och den sluga semlan så levererats till potentialen som skall utrotas från jordens yta, så använder semlan sina onda krafter till att se till att exakt potentialen äter upp semlan, medan alla andra närvarande äter upp ofarliga hetväggar. Om det är så att potentialen rör sig mot och just skall gripa tag och äta en hetvägg, så kilar semlan snabbt som attan (betydligt snabbare än ögat) fram och flyttar bort hetväggen och sätter sig på dennas plats. (Hypnos används också, så att semlan ser extra läcker ut). På så sätt så lurar semlan potentialen att äta upp semlan, och ingen ofarlig hetvägg.

Semlan smakar precis som en hetvägg. När emellertid offret har ätit upp semlan så börjar den äta upp inälvorna på potentialen, t.ex. förorsaka skrumplever, njursten, gikt, hjärtinfarkt eller hjärnblödning, så att den intet ont anande potentialen avlider. Vissa speciella semlor suger åt sig vildsvin eller björnar som till synes äter upp potentialen ifråga. Avrättningen är vanligen så snygg att inte ens expertläkare anar någonting. De tycker sig finna en helt annan dödsorsak, men är i själva verket lika lurade av de baksluga semlornas manipulation att vi aldrig inser vilka mördare de är.

Bevis för att denna artikel är Sanningen![redigera]