Somalier

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Ranekrankt.png

Denna artikel KAN UPPFATTAS SOM DJUPT KRÄNKANDE.

Björn Ranelid blir förfärad. Så om du inte är alltför ondskefull: förbättra artikeln.

Goda gärningar är bra för själen.

Somalier (Blattaria Somalis eller Blattodea Somalis) är en ordning i klassen afrikaner. Det finns runt 4000 arter, varav färre än 40 lever i egna hus; resterande lever i varierande miljöer där allt från öknar till milionprogramsförorter förekommer. Somalierna kan variera i längd mellan 1 och 2 meter. De är betydligt vanligare utomlands men alltmer förekommande i Sverige. Det förekommer allergi mot somalier.

Kännetecken[redigera]

Somalierna har platt, oval, brunaktig kropp, med långa, mångledade ben och starka springfötter. Hos honorna kan täckdukar förekomma, ibland som täcker hela kroppen så ingenting syns.

Utbredning[redigera]

Somalier är en framgångsrik folkgrupp som har brett ut sig över hela världen, utom i områden där inga socialbidrag alls betalas ut.

Levnadssätt[redigera]

Somalierna är eftermiddags- och kvällsaktiva dju, vilka under dagen döljer sig i sängar i sina hem. De lever av såväl barn-som socialbidrag. Många spreds med handelsvaror i containrar från sitt ursprungliga hemland till alla länder på jorden och uppträder ibland i massor i städer, förorter, kök och bostäder samt förorsakar skada och obehag. De trivs och förökas bäst i förorter, där riklig tillgång på socialbidrag. Honorna befruktas hela tiden, vilket leder till att de förökar sig otroligt snabbt.

Förhållande till svenskar[redigera]

Somalier betraktas ofta med avsky av västerlänningar och ses som skadedjur. Detta är också sant för några av dem. Men de flesta gör nytta i ekosystemen som nedbrytare och några även som forskningsdjur.

Invandring[redigera]

Somalierna kom från början från planeten Afrika med rymdbanan båtar. Dom var illaluktande och vart avrättade i karantän efter spår av katt. En rymde från karantän och förökade sig i ett tält utanför LIDL. Så då var 2 miljoner somalier födda i ett och samma tält. Dom stack sedan till afrika och skapade landet Afrika eftersom det var väldigt likt deras hemplanet Afrika. Den hade samma medelåldern på 12.5 år. Somalierna misstog också aporna för att vara somalierna så dom följde dom till punkt och pricka genom att kasta skit, äta myror med pinne och plocka loppor på aporna. Denna mening är sriven på somalisk svenska.

Somalier Pratar (konstigt nog)[redigera]

Jo prata svergie åh bo i 1ta på täby by me mina kusinar och broder och systar och sex styken ppappor å allah soova samma sang