Sonata Arctica

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

”GAAAHHHUHUHIH UYYYYHHHHAAAAAAA FULL MOOON CRÄÄÄÄHH SLLLLPPP AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!”

~ Sonata Arctica fans om Sonata Arctica

”Everyone was born to be a servant or slave”

~ Tony Kacklaren


Sonata Arctica (Känd även under namnet Sonta Arctica (=dynga) eller Arctinen Sonta (=Arktisk dynga) är en år 1996 (plus minus 10 år) startad finländsk symfoni-dansorkester, som av nån anledning kopplas ihop med heavy metal, vilket är totalt misstolkande och ganska skånskt. Heavy metal-anhängare vill dock inte associera sig med detta band, eftersom de tycker musiken är på tok för luftig och slarvig för deras högfärdiga snoffsiga fiol-och-bas-fiol smak. Gamla kärringar ogillar igen de färgranna färgerna bandets medlemmar har på varandra. Det finska bandet har dock klarat sig rätt så bra utomlands, givet att de är finska. Även counter-strike-spelande symfoniorkesterdirigenter uppskattar bandet. Vissa har kopplat ihop bandet med kommunistisk propaganda, eftersom alla låtar är exakt likadant och ingen är bättre än någon annan. Bandet har blivit svartlistat på grund av det våldsamma grupptryck musiken medför för sina lyssnare. En enda lyssning kan leda till allvarliga mentala rubbningar och skump i fläsket på magen.

Historia[redigera]

Sonata Arctica grundades av sångaren Tony Kacklaren år 1996. Då gick bandet dock under namnet "GrönaBönorganister" och släppte fyra demon, "Aggressiva Pampers", "Skitna ända till slutet", "Persmeik" och "Ful munn". Den sista demon, "Ful Munn", hamnade av rent misstag hos Pain-in-da-ass records' lista över beryktade klassiska musikstycken. Senare förde någon stendöv producent låten vidare och den klassades som melodiöst metal. Låten skickades till chefen över skivbolaget och ställde till med kalabalik då skivbolagschefen blev mentalt störd och fick ett epileptiskt anfall av låten, och av rent spatt godkände låten "Ful Mun". Därefter fick Sonata Arctica börja producera sin skitmusik hoss Pain-in-da-ass records.

Tony Kacklaren blev mycket ivrig av beskedet och dödade i misstag bandets saxofonist, Mikko Härski. Kacklaren hamnade i fängelse, vilket ledde till att bandets första skiva kom ut först år 1999 - året då musikvärlden nådde sin botten. Den ärelyste och Modige pianisten Henriikka Kinkkukperse tog chansen och riskerade sitt liv för en plats i bandet. Efter det har bandet blivit riktigt känt och sålt hela 12 stycken skivor utomlands. Dessa 12 skivköpare snurrar också runt på Sonatas spelningar, eftersom den våldsamt gnälliga musiken skapar beroende och mentala rubbningar, ungefär som RuneScape. Såpas mycket att bandets medlemmar har blivit rika på de 12 sålda albumen. En skiva kostar ca. 2000 euro i Finland och Sonatas fans är galna multieuronärer som skiter pengar och äter dem till frukost.

Oturligt nog flög gitaristen Janne ut ur bandet 2007 efter en dödsolycka. Den mycket trevlige Kacklaren dödade Janne med sina livsfarliga stämband. Kacklaren kommenterade saken som "grymt omänskligt och omusikaliskt". Elias Puolivillanen tog över platsen som gitarist efter att visat sin omusikaliska talang genom att inte skilja på Darin Zanyar och Britney Spears. Janne själv skyller allting på sångaren Tony Kacklaren.

Medlemmar[redigera]

  • Tony Kacklaren, slarvigt gnäll, tondöv, dålig engelska.
  • Henriikka Kinkkuperse, hackar pianot, skiter på katter.
  • Elias Puolivillanen, gitarr och flöjt.
  • Marko Paskaposki, ostämd bas (oftast fattas 2-3 strängar).
  • Tommy Porttomo, samma dubbelbas-powermetal 1600-delars komp i varenda låt.

Diskografi[redigera]

Studioalbum
  • Äkkliflikka, 1999
  • Käft, 2001
  • Guide till frysen, 2003
  • Räk-natt., 2004
  • Våta drömmar, 2007
  • The daze man får av gräjs, 2009
Livealbum
  • Käft, Tokyobor., 2002
  • Sak of nåt på Ärr., 2006
samlingsskivor
  • Slut på de hä pisse, 2005, gjord som minne åt den förgångna basisten som avled av en massiv hjärtattack efter att hört Tony Kakko sjunga i falsett.
  • Tinnitus, 2006, en av de trevliga små bi-effekterna av lyssnadet på bandets musik.
Singlar
  • Odöör, 1999. Helt knäppt, 4 min av samma jävla pilililiiipiliilil synth ljud.
  • Creisi & Pervo, 2001, Tony Kacklaren ville absolut göra en låt som beskriver honom själv.
  • Wc-ringen är nomore torr, 2001, jaa a .
  • Victorias hemlis, 2003 Kacklaren beskriver sin realtion till kronprinsessan Vikkan.
  • Kaputt, 2003, låt efter att bandet förstört sitt rykte som symfoniorksster.
  • Sej inte dö wööörd! 2004, ordet Wööörd får Tony Kakkanen att svimma lite
  • Sha-sha-sha! 2004, bandet satsar på en clashigare stil.
  • Kaffe-Rep, 2004, Bandet tar det lilla lugna
  • Paska-fulle dyrt 2007, Tony Kacklaren har inte råd till sina kvällsbordeller.


Anton är det svenska namnet från Tyskland som betyder narkomanförhandlare. Som liten så Körde Anton Von Snider upp en grävskopa i anuset med hans farmor. Hans farmor var en känd Ny nazist som spöande alla tomtenissar. Tomtenissarna var röda och farmorn var en tjurskallig tjur som hade haft kontakter med Urban som var en DJ snubbe från irak. Dj snubben var känd just för sin kebab. Han körde runt i Flen och "sållde" knarkkebab. I nuläget så är Anton ett Bloss* namn för alla italienska opion smugglare.

  • Tångsurplande bebisnunna.

Anton är så bögig så att man spyr, han gillar förresten Jorgen i smyg och Jorgen gillar han tillbaks. Han ska ragga lite varje dag tills han inser att han är för gay och måste äta en smygbög hemma hos norges presidents frus grobianmackapär.