Sossejakt

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Sossejakt är en idrott med lång historia, enda tillbaka till början av 1800-talet. Sporten utövas av alla som vill och kan med eller utan förkunskaper


Historia[redigera]

Sossejakt är en utpräglad sport som började som en tradition i det forna Tyskland. Man lät dvärgar och andra utstötta i samhället jaga socialdemokrater med hjälp av hov och slägga. Den som fångade flest Sossar hoppade ett steg uppåt i samhällspyramiden till arbetarklassen. De fick ofta jobb ute i djungeln men eftersom de flesta dvärgar var sossar användes giljotin flitigt.


Nutid[redigera]

Idag är reglerna lite annorlunda men principen är den samma, flest fångade sossar vinner. 26 oktober (sossedagen) går den årliga tävlingen av stapeln i Sverige och ett stort blått hav av kapitalförstörande skit startar med utgångspunkt från höger till höger på Östermalmstorg. Med hjälp av helikopterbilder kan man se det blåa havet sprida ut sig som ett spindelnät. Det brukar sluta vid förorterna Danderyd, Täby och Djursholm som är en av de minst sossebefolkade platserna. När den allsmäktiga moderaten Fredrik Reinfeldt tog över makten sänkte han skatterna rejält och sporten blev mycket svår att utöva, det finns dock nu ett par träningscentrum i huvudstaden där man har möjlighet att träna inom tv-spelsvärlden med hjälp av VR-glasögon. Chansen att fånga en sosse mellan åren 2006-2014 var lika stor som att hitta en fyrklöver i Saharaöknen. Under hösten 2015 tog sporten fart igen och den som fångar den tidigare svetsaren och tvåbarnsmamman Stefan Löfven [[1] får en friplats till statsministerposten nästa gång moderaterna vinner valet.