Stjärnfrukt

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Stjärnfrukten är världens mest udda frukt. Enligt legenden sägs det att stjärnfrukten bildas vid ett stjärnfall.

I flera århundraden har olika folkgrupper som t.ex. zigenare pressat stjärnfrukten och framställt så kallat stjärnmos. När de sedan äter moset tror de att kunna få i sig kosmisk livskraft som kan ge dem evigt liv, men vad effekten egentligen är vet ingen riktigt. Vissa teorier är att man kommer in i en slags trans, medan andra anser att det smakar surt och man får dålig andedräkt.

Frukten[redigera]

Stjärn frukten har en ganska tråkig, träig konsistens med långa fibrer som brukar fastna mellan tänder. I flera fall har det hänt att någon fått panik och dött, när de inte fått bort dem. Vanligt vis har frukten den färg man vill att den ska ha, men om den har en färg som man absolut hatar ska man passa sig, för då för söker frukten lura en. Kommer en stjärn frukt i direkt kontakt med vatten sväller den upp till en enormsvamp. Är man därför i ett slutetrum ska man absolut inte blöta nedden.

Kärnorna sitter oftast i mitten av frukten, men dem går inte att äta, pågrund av den starka radioa ktivitet dem av ger.

På grund av den stickiga lukten, kan stjärn frukten användas för att skrämma bort insekter, katter och snor ungar.

Stjärn frukten äts i hela världen. Vanliga sorter är: "Starry juicy", "Rapid brainmelter", "Estelle de muertos" och "Scharfes Obst"

Ofta händer det att ninjor blandar ihop sina kast stjärnor med stjärn frukter. Det finns ett dokument fall på någon som dödats av en flygande stjärn frukt.

Rostar man en stjärn frukt och sedan maler ned den får man en krydda som är starkt fluoryi serande..

Referenser[redigera]

  • Carl von Linné säger att stjärnfrukten egentligen inte är en frukt, utan en himla kropp. Dock påpekar Calle att Cannabisblomman är gud själv.

Carl Bildt instämmer. Sofia Modigh ifrågasäter dock detta, med argumentet "drugs is drugs". Jag skiter dock i vilket. Jag gillar ju att peta min näsa. puss.