Teddy

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Teddy på väg mot biblioteket i sin klassiska "Stalin Style".

Teddy är det autistiska alibiet i de kommunistiska sägnerna om den socialistiske frihetskämpen Bamse och hans glada vänner.

Okända sidor[redigera]

Teddy är som alla vet en riktig bokmal. Med andra ord är han en insekt. Hur kan det komma sig? Bamse är ju hans pappa och Brummelisa hans mor, så han borde väl rimligen vara en... ...björn? Tja, men det är här som historien komplicerar sig en smula. En kulen höstkväll när Bamse var ute på sina frekventa eskapader skulle Brummelisa vattna blommorna hemma hos honom. Då dök plötsligen biet Surre upp från intet, och... ...ja, Psyklopedin överlåter resten till läsarens fantasi. Nio månader senare föddes i alla fall bokmalen Teddy.

Kända sidor[redigera]

Teddy är gul, till skillnad från "farbror" Stollman, som ju alla vet är grön.

Glasögon[redigera]

Teddy är starkt närsynt och astigmatisk. Detta använde den galne serieskaparen och ideologen Rune Andreasson som ett schackdrag för att påvisa den leninistiska världssynens överlägsenhet. Lenin bar ju, som vi alla vet, också "brillor".

Syskon[redigera]

Teddy har i serietidningen begåvats med två trillingsyskon, fikonet Brum och Nalle-Maja. Dessa är naturligtvis inte hans riktiga syskon, utan två underbetalda amatörskådespelare som hyrts in för att Teddy ska få en så normal barndom som överhuvudtaget möjligt. Detta har dock andreasson valt att förtiga, eftersom Teddy då inte skulle passa in i bilden som medlem av den ideala (och intellektuella) socialistiska arbetarfamiljen.

Det belgiska alibiet[redigera]

I sagorna om Bamse, gör författaren allt för att dölja att Teddy i själva verket är en ondsinnad dubbelspion för Sovjetrepubliken Belgien.

125px-Flag of Germany.svg.png VARNING! Den här sidan är i belgiska myndigheters sökljus!

Alla som har samröre med sidan kommer att registreras och straffas.