Tengil

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Tengil, vår befriare var furste av Karmanjaka och Nangijala.

Tengils liv och död[redigera]

Tengil sprang ur sin mors sköte vid fem års ålder. Han var redan då en mycket skicklig talare och hans svenskalärare talade mycket väl om honom. När han sedermera blev vuxen tog han över det mysiga furstendömet Karmanjaka. Vid okänd ålder såg han hur Nangijala plågades av anarkism och allmän oordning och bringade ordning och reda till Törnrosdalen, en del av Nangijala. Runt huvudstaden i Törnrosdalen byggde han en massiv stenmur som skyddade Törnrosdalsborna. Han gav också de erbarmliga invånarna ett gott yrke genom att låta dem släpa sten till sin fästning.

Efter månget år av lyckligt och rättvist styre bestämde sig dock den illvilliga anarkistledaren Sofia av Körsbarsdalen att skicka in sin främste agent, Jonatan Lejonhjärta, för att åter bringa oreda och ilska till det nu fridfulla folket i Törnrosdalen. Lejonhjärta var en mycket ond och sjuk man och använde all sin list för att måla upp arbetet Tengil givit dem som slavarbete. Detta var naturligtvis inte sant. Tengil var tvungen att agera; när en lättpåverkad och naiv ung man kallade Tengil "tyrann" statuerade han ett rättfärdigt exempel. Lejonhjärta och hans illvillige och sluge broder, Karl, spred nu ut lögner med hjälp av anarkisternas propagandaansvarige i Törnrosdalen, Mattias, om att Tengil faktiskt skulle vara en tyrann.

När den noble och rättfärdige riddar Jussi avslöjades som en heders man jagades han till en plågsam drunkningsdöd av den sluge Hubert och den onda häxan Sofia. Tengil kunde inte tolerera detta mer och lät avrätta Mattias då denne kastade ut en duva i vildmarken, där Tengil förstod att den säkerligen skulle bli uppäten av en rovfågel (sliten i stycken, en plågsam och utdragen död som ingen, varken människa eller djur, förtjänar).

Anarkisterna samlades på slagfältet. Tengil mötte upp dem med sin här och tog fram sin främste kämpe, Katla. Men ack och ve, den envetne, gemene och onde Al Qaida-medlemmen Jonatan Lejonhjärta fuskade när de möttes i en (åtminstone från Tengils sida) rättvis envig. Jonatan tog hornet och Katla var nödd och tvungen att döda sin rättfärdige mästare.

Så ändades Tengils liv. Han bor numera i Malmköping. För övrigt så sägs det att Tengil i sin tidiga barndom lärde känna biblotikarien och filosofen Anders af Breivik.

Efterspelet[redigera]

I och med Tengils död återföll Nangijala och Karmanjaka i anarkism och kaos. Folket led månget kval under åren efter Tengils styre och än idag vet ingen precis hur mycket som förstördes. En sak är i alla fall säker: Tengils död var ett hårt slag för Nangijalas folk.