Tesla Guldus

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Tesla Guldus var den första bilmodellen från Tesla. Den premiärvisades den 1 april 1956.

Tesla Guldus byggdes i Silicon Valley utanför San Fransisco i Kalifornien. Den delade kaross och chassie med Saab 96 från samma år. Motorn i bilen var en 24-cylindrig stötstångsmotor med sidventiler och åtta stycken fyrportsförgasare gömda under en gigantisk luftrenare som stack upp ut motorhuven. Denna var kopplad till en steglös variatordriven Variomatic automatlåda som senare återfanns i Daf 66 och i Volvo 340.

Bilen drevs med så kallad flytande ström som bland annat kunde tankas hos Nynäs bensinmackar på ett flertal orter i Sverige, bland annat Borlänge, Linköping, Jokkmokk, Savonlinna och Lund.

Bränsleförbrukningen låg på ca. 3.6 liter vid blandad körning. Priset på flytande ström låg på 60 öre/liter vilket motsvarar ca 42 kr/liter i dagens penningvärde.

Endast ett exemplar av Tesla Guldus finns i dag bevarat, vilket är av årsmodell 1960 och finns på ett Pedersen-Lundmark Auto Museum i Dagenham, England. Många exemplar av Guldus brann upp pga diverse fel i det plusjordade elsystemet.