Tjörn

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Tjörn är en ö i Bohuslän. Tjörn är mest tjänst för att inhysa nordens största piratflotta bestående av 23 räktrålare och en stulen minröjare (som ändå skulle skrotas) från örlogsbasen i Karlskrona.

Man skall inte flytta till Tjörn pga av följande anledningar:

Det finns banditer.

Det finns grizzlybjörn.

Det finns gangsters.

Man kan få en tamp i propellern..

...och det finns spioner.


Vad är Tjörn känt för?[redigera]

Tjörn är känt som den enda ön i världshaven som regelrätt bytt plats med Madagaskar. Detta skedde under den stora kolonialiseringen på 1600-talet av Afrika då handelsmän i utbyte mot giraffer bytte till sig sill och kvinnor. I förlängningen blev deras handelsvägar stoppade av fransk tull vilket ledde till att man tvingades byta plats på Tjörn och Madagaskar. Enligt sägnen för en skålpund havre, fyra shilling och lite röka. Tjörn på Madagrinska betyder för övrigt "Tjörn-Ön".

Tjörn har en folkhögskola som har producerat flera rikskända personer som Olof Palme, August Strindberg, Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, Bert Karlsson och Gudrun Schyman. Dessa 6 framstående personerna har alla skildrat hur man samlade all pant som fanns efter alla vilda fester på skolan för att ha råd med bakiskäk. Men eftersom Tjörn i regel aldrig haft vare sig affärer eller fester fick dessa celebriteter bota sin huvudvärk med det som Tjörn är mest kända för, stora tallar och granit.

Man har även många nazister på Tjörn som är förklädda som medlemmar i Folkpartiet. Det pågår en ständig upprustning av raskriget på Tjörn.

Innan ön till fastlandet byggdes så var ungefär 87% av befolkningen inavlade resterande 13% utgjordes av efterblivna knubbsälar. Dessa sälar skulle senare dö ut och bana vägen för Miljöpartiet's inträde i riksdagen.

De Personer som bor på Tjörn hatar Orust för att Orust inte är lika fattigt och trångbebott som Tjörn är. Tjörns kommun insåg att man kunde få gratis el om man tog initiativet till att sätta upp solpaneler. Detta gjorde man men kommunen placerade de ovanpå busskurerna för ingen som helst anledning.

På Tjörn bor det förvånansvärt få dollarmijardärer, könsmogna 6-åringar med kalkylexi och basister. Tjörn är även välkända för att vara uppfinningsrika beträffande att dölja inavel.

Näringslivet på Tjörn.[redigera]

Förutom att alla livnär sig på fiske och spritsmuggling från Danmark på Tjörn så finns det även framstående företag på ön som Tjörn's hår (frisérarsalong) och ett Ica i Kållekärr. Man hyr även ut sin stuga eller sitt hus till tyskar under sommarhalvåret för att sätta lite spinn på BNP'n. Tjörn var även kända för sitt nattliv under medeltiden och fram till upplysningen. Flertalet hedonistiska sexklubbar öppnades med namn som "Tjörn i röva" och den mera kända gayklubben "fetta kan kvetta". Dessa lades ner under regeringen Reinfeldt då Rot- och Rutavdragen infördes.