Umeå

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Umeå är en nordlig förort till Stockholm. Den är belägen i östra delen av södra delen av norra Norrland. Hela Umeå består av fläckvis tätbefolkad glesbygd. I Umeå finns många björkar och rondeller. Björkarna planterades för att förhindra att staden skulle brinna igen vilket den har gjort två gånger. Rondellerna har planterats på senare tid för att det ökande antalet rondellhundar ska få någonstans att bo. Detta är ett direkt resultat av hårda krav ställda av stadens rikliga antal djurvänner, sk veganer.

Runt umeå finns ett stort antal mindre samhällen och förstäder. Några av de större och mer kända är Yttertavle, Ersmark, Tjälamark, Fäbodåkern och Sundsvall. En av de mindre kända är Västerhiske som är så okänt att inte ens de som bor där är riktigt säkra på var det ligger.

Umeå består av många stadsdelar varav Ersboda är den mest populara. Umedalen är också ett populärt ställe att bo men har dalat i popularitet sen en fin spa-och viloanläggning där lades ner. Där brukade många umebor tillbringa semestern för att vila upp sig lite. Umedalen var speciellt populärt bland stadens politiker som mer eller mindre bodde på nyss nämnda anläggning. Ett viktigt tillägg till stadsdelar är att Röbäck INTE TILLHÖR UMEÅ, har aldrig gjort, kommer aldrig att göra.

Kända byggnader i umeå är bland annat numera nerlagda almars kiosk och den nyare apberget i stadens centrum. Apberget finns även på internet men då inte som fysiskt byggnad utan mer som ett ställe där äldre män kan söka kontakt med unga pojkar och flickor. Det påminner lite om ställen som Lunarstorm.

Värt att veta[redigera]

  • Man ligger inte i Umeå, man ligger däremot i Lund.

Skellefteå är Umeås lillebror