Västra Götaland

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Tiden innan SSR[redigera]

Västra Götalands län som det kallades innan kommunisternas inmarsch i Vara och Trollhättan var ett hertigdöme med klassisk feodaliskt samhällssystem. Man löd under de stora hertigarnas råd som utgjordes av 12 adelsmän. De storas råd som det också kallades var etablerat i Vänersborg slott. Västra Götalands Län bestod utav Dalslänningar, Västgötar, Skaraborgare och Bohuslänningar. De mest upproriska av de svenska folken. Västra Götaland hade allmän skolgång med inspirationen från Mussolini's Italien och Hitler's Tyskland med tre hjärteord ledde man skolorna i Västra Götaland: Ordning, Plikt och Ära. Man utförde simundervisning under vintern för att urskilja de svaga från de starka därefter kom eleven att skickas upp till Dals-Ed för att döda en förståndshandikappad räv, sexuellt aktiv varg eller rabiat norrman. Om eleven kommer tillbaka med skinnet från något av dessa mytomspunna väsen så kommer eleven att hyllas och senare skickas in i militär tjänstgöring hos Jan Björklund.


Den marxistiska revolutionen och frigörelsen.[redigera]

År 1978 så utför den marxistiska eliten ett uppror som startas i Angered. Man inleder med att skriva ilskna debattartiklar i Göteborgs Posten för att senare börja utnyttja medlemmar från Ung Vänster att sabotera rälsbussarna i Göteborg. Detta får hertig Glen XMII af Gothiabourg att dra av sig tupén och skrika "Är ni goa i hôvvet eller!?!". Genom att revolutionen i Angered inleds så inser de kungatrogna centerpartisterna i Dals-Ed och Åmål att de kan utropa en egen konstitution för att senare bilda kungariket Dalsland. Ledarna för de kungatrogna rekryterar de ökända bönderna från Mo och Tösse. De är ökända för de äter upp skinnet från sin motståndares könsorgan efter att dödat motståndaren. I Stenungsund sitter Folkpartiet och överväger att utropa fristaten Stenungsund och bedriva fri handel med Danmark. De blir påkomman och blir avrättade med nackskott av Socialdemokraterna från Mellerud som flyr i EPA-traktorer till Frändefors i hopp om att få politisk asyl. Nazisterna i Hjo under ledning av Curt Linusson bildar kampförbundet Ariskt Väl (senare Legion Wasa). Invandrarna i Lilla-Edet börjar utstå hot och trakasserier från lokala Piratpartister så de återvandrar till sina hemländer. Detta gör Nazisterna i Hjo överlyckliga och de börjar samla in pengar till blinda pensionärer i Säffle.

Under tiden av oroligheterna i regionen har marxisterna i Essunga, Tanum, Alingsås, Bollebygd och Lerum fått resurser från Sovjetunionen och revolutionen är ett faktum. Marxisterna har en armé bestående av medlemmar ur AFA, Ung Vänster och Syndikalisterna de är allt som allt 56000. Hertig Glen XMII af Gothiabourg flyr till Belgien där han numera lever i exil och smider planer för att återfå sin tron. De kungatrogna Centerpartisterna har samlat 13 personer med högafflar men inser inte sitt underläge utan inleder ett anfall på Trestad köpcenter i Trollhättan vilket resulterar över att man bränner ner Willys och tar 40 korvpaket med sitt krigsbyte blir man glada och slår till reträtt till Dalaborg (borgruin i Mellerud's kommun) där man dväls än idag. Nazisterna i Hjo har byggt upp en armé bestående av 156 ungdomar med akneproblem och luftgevär. Divison Hjo som de också gillar att kallar sig bestämmer sig för att strida och dö i Führens ära. Just som man packat in det sista luftgeväret i 240'n stormar det marxistiska kavalleriet och nederlaget är ett faktum. De överlevande nazisterna skickas till marxisternas arbetsläger i Öxnered. Hertigarna i Vänersborg allierar sig med Lilla-Edets piratpartister och bygger upp en här på cirka 7000 man med träning från Call of Duty Modern Warfare 2 och Assassins Creed Revelations. Man drar bestämmer sig för att göra sitt slutgiltiga slag i Dals-Rostock. Där har man rekryterat 32 onyktra raggare med löften om legaliserad hembränning och utträde ur EU. Den 13 april står raggare, piratpartister och hertigarnas armé vid lanthandeln i Dals-Rostock och väntar på den marxistiska armén. Marxisterna omringar snabbt den lilla oppositionsstyrkan och besegrar de med vänsterinfluerade ramsor och stenkastning. Därmed är det sista hotet mor Västra Götalands Republik besegrat.

Västra Götaland SSR[redigera]

Västra Götalands Republik eller Västra Götaland SSR (förkortas VGSSR) utropas den 1 maj utanför socialdemokraterna's lokalkontor i Mellerud. Man har en parad med Fanor och sjunger Sången om Stalin man grillar kôrv och dricker vodka från de nationaliserade bryggerierna. När marxisterna krossat all opposition börjar man förvisa folk till Öxnered det är det värsta straffet i Västra Götaland SSR. Man ökar även skattetrycket till att alla som arbetar betalar 68% i skatt och det är även straffavgift om man inte kör Proletariatets bil. Saab och Volvo läggs ner och ersätts av fabriker som tillverkar Lada-bilar med mer demokratiska bilar. Man upprättar även 16 regementen varav några är följande: Melleruds Epa-regemente mer känt som MEPA1, Hjo's demokratiska flygflotilj 1 HFD1, Lerums demokratiska kavelleriregemente 5 LDK1 och Stenungsund's leninistiska kampflottan 3 SLKF3 m.fl.

Man inledde även massutrensningar av medlemmar från Centerpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet, Sverigedemokraterna och Pensionärspartiet i Mellerud (proletärerna). VGSSR kollektiviserade även alla jord- och skogsbruk. För att stimulera den stora majoriteten av befolkningen i VGSSR genom att höja epa-traktorns maxhastighet till 65 KM/H.


Kultur[redigera]

I VGSSR är Joakim Thåström sedd som en nationalbard hans rebelliska och marxistiska texter attraherade de regerande marxisterna och man beslutade att Thåström skulle skriva VGSSR's nationalsång.

Alla biografer, badplatser, nöjesparker och porrklubbar är nationaliserade i VGSSR. Man beslutade om att all underhållning skulle styras av folket av republiken och därmed skulle staten i praktiken äga det.


Ledarskapet av VGSSR.[redigera]

Ledarskapet inom VGSSR är kanske en av de mest invecklade icke våldsamma inomstatliga konflikten i världen. Ledarskapet utgörs av det marxistiska rådet i Göteborg man väljer inte en enväldig ledare eller representant för nationen för att statschefer inte är förenligt med en sanningsenlig marxistiskt influerad välfärdsstat. Man ser helt enkelt statschefen som enväldig och därför är statschefsämbetet en form av envälde och därmed ett feodaliskt förtryckarsystem. Rådet ser sig inte enbart som marxister utan man ser sig som anarcho-marxister alltså kommunister som är emot enväldiga ledare och representanter.


Belöningssystem av medborgare.[redigera]

I och med att man föraktar allt som kan få en människa att känna sig bättre en sin medmänniska så har man inget officiellt belöningssystem inom VGSSR. Man kan belönas i form av att man får höga ämbeten eller poster inom samhällsstrukturen. Det finaste ämbetet en medlem av republiken kan föräras är rådsmedlem. Denna post blir tillgänglig för en medborgare efter minst 40år av troget statligt arbete inom kultur, försvars eller finanssektorn.

Utlänningar kan bli ärade med republikens medalj. Men det har aldrig hänt då man är en sluten stat med föga intresse för omvärlden.

Administrativ indelning av republiken.[redigera]

Man har Delat in VGSSR i 4 delrepubliker som sköter tar order från det marxistiska rådet i Göteborg. Varje delrepublik har även sitt egna arbetsläger för personer som utgör ett hot mot republikens säkerhet. Man har även startat en ordningsmakt med inspiration från polisen i Syrien och Kina. Man kallar denna poliskår för Demokratiska Folkpolisen. Man har även postkontor, skatteverk, arbetsförmedlingar, polisstationer, vårdcentraler, partikontor och systembolag i varje tätort för att säkra demokratin.

Man har delat in de 4 olika regionerna efter vad som är mest signifikativt för just den regionen. De kommer i följande ordning:

Demokratiska Delrepubliken av Bohuslän. Fiske och flottiljhandel och akta sig för björn på Tjörn.

Demokratiska Delrepubliken av Skaraborg. Jordbruk och värna om medeltida bebyggelse men även åka till Skara sommarland.

Demokratiska Delrepubliken av Södra Älvsborg. Jordbruk och ännu mer jordbruk det finns även många skattesmitare här.

Demokratiska Delrepubliken av Norra Älvsborg. Skogsbruk och anordna ett försvar för en attack från Norge man kör även epa-traktor här.


Valuta som används av republiken.[redigera]

Eftersom att kronan inte är en representativ valuta för en republik beslutade man om att införa den demokratiska mark som valuta istället. Demokratiska Mark förkortas DMVG alltså demokratisk mark av Västra Götaland. För att man inte utför handel med länder som inte tagit till sig den kommunistiska läran som statsideologi så ligger DMVG väldigt lågt. I juni 2012 kostade en svensk krona 2500 DMVG dvs att landet har en ekonomisk kris detta skall man lösa genom att bränna alla syngoger och kyrkor i landet och ta alla deras rikedomar. Man har pålitliga källor om att det skall finnas minst en skattkammare med pengar tillhörande folket i varje religiös byggnad i landet.

Relationer till omvärlden[redigera]

VGSSR är inte med i Europeiska Unionen utan man har bildat handelsavtal med Sovjetunionen, Kuba, Nordkorea, Vitryssland och Kina. VGSSr erhåller observatörsstatus i Förenta Nationerna tillsammans med Palestina och Vatikanstaten. Man tillåter inga främmande journalister komma in i landet och om en journalist smugglas in i landet och blir påkommen kommer denne bli skickad till arbetsläger utanför Strömstad. VGSSR har även rustat upp försvarspositioner kring Dals-Ed, Bengtsfors, Tanum och Strömstad för att hindra ett anfall från Norge. Norska regeringen svarade genom att alliera sig med Israel och köpa kärnvapen från Israel och USA. Eftersom VGSSR är en marxist-kommunistisk diktatur så väljer man att inte ha någon som helst diplomatisk eller politisk relation till Israel. Det finns få länder som har ambassader i VGSSR och få länder som VGSSR har sina ambassader etablerade i. USA bedriver aktivt spionage i VGSSR. Relationerna till Norge har även förvärrats då man hittat bevis för NATO-stötta invasionsplaner mot republikansk mark i Dalsland. Detta har lett till en mindre kapprustning mellan de två staterna.