Val

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Jag var i Malmska Valen en gång. Då stängde de munnen och jag fick sitta till nästa valdag då jag kunde gå ut. Tur att det bara var 4 år”

~ Martin Ljung om en gammal go' val på Naturhistoriska museet i Göteborg

”ValSperma är gött”

~ Göran Persson om ValBlowjob

”Liknar Göran Persson”

~ Fredrik Reinfeldt om Valfett

” När det är val, då röstar jag på RRC!!!! Mitt parti då alltså.”

~ Nahim Ghaseri Mohammed Janthali om valet i Rakala 2010

Val brukar vara i Sverige vart fjärde år.

Djuret[redigera]

Val är ett djur som i vilt tillstånd lever i havet som till exempel i Atlanten, Indiska Oceanen och Stilla havet, de är fiender med hajar. Val är ett ganska farligt djur som kan slå nästan alla djur, till och med människan. Det säg att Val är världens största djur men det är inte sant, egentligen är dinosaurierna världens största djur som fortfarande finns. Valar är inte heller det största vattenelevande djuret utan det är Lock ness. Val kan om den är tvungen gå i land, till exempel om den blir kissnödig eller om den får ett riktigt bra erbjudande i form av valfläsk. Den kommande istiden kommer leda till att allt fler Val söker sig upp på land. Redan nu betraktas Val som ett farligt djur i kusttrakterna, den har bland annat misshandlat folk i Göteborg. Valar är feta nästan lika feta som Göran Persson

Den domesticerade valen används av många länder för att avgöra särdeles svåra frågor. I Sverige lockas valen fram genom användade av så kallat "valfläsk" vart fjärde år. Se nedan.

Politik[redigera]

Valen i Sverige[redigera]

Val är ett djur som vart fjärde år kommer till Sverige för att räkna rösterna. 1970-1991 var det vart tredje år. 1994 ändras det tillbaka till vart fjärde år. Valen tar sig till Sverige genom att går förbi Västersjön och sedan genom Östersjön fram till Stockholm. Valen brukar börja i Stockholm utanför Sveriges riksdag.

Valen i Nordafrika[redigera]

Valen har inte synts till på många år i Nordafrika, men våren 2010 upptäckte man i Tunisien att den Nordafrikanska Valen inte alls skulle lockas fram med valfläsk. Med en härlig jasmindoft lyckades man locka fram ett helt stim med valar som spred sig över alla länder till allmän glädje!

Valen i Rovas, Urundien[redigera]

I Rovas, som är en ”självstyrande” provins i Urundien kommer valen via östliga kusten och simmar i floderna tills den når Phainphowerkha, Rovas provinshuvudstad. Där räknar den rösterna till den lokala provinspresidenten, som man röstar om var femte år, senast våren 2020. 2015 blev det uppror, och detta kallas den rovanska våren då hundratals demonstrerade runt om i hela Rovas.

Valen i Nordamerika[redigera]

Valen i Nordamerika är mordisk och farlig för alla som i dess omgivning, detta kan bero på att Nordamerika saknar kungapingviner för att hålla ordning på valens härjningar. Till skillnad från kungapingvinernas välordnade Sverige där vi ser till att bara locka fram valen en enda gång vart fjärde år, så gör de i Nordamerika det bästa för att ha valarna framme i flera år. Eftersom det är så långt till havet is tora delar av Amerika så har de en speciell primärval som de flyttar från delstat till delstat ett år i förväg så att alla kan se den. De nöjer sig inte med det, de har dessutom två primärvalar, en stor som en elefant och en som låter som en åsna. De har verkligen ställt till det för sig i Amerika.

Politiska partier som har vunnit Riksdagsvalet i Sverige[redigera]

Se även[redigera]