Vaz

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

VAZ är ett bilmärke som skapades av den ledande kommunistregimen i Sovjetunionen år 1948. Bilmärket är känt för att tillverka bilar som inte är ekonomiska, komfortabla, snygga, snåla, billiga, kvalitativa, snabba, stora eller pålitliga.

Historik[redigera]

Under 1940-talet växte sig Sovjetunionens fångläger allt större och år 1948 satt 15 miljoner människor i dessa läger. Jobben räckte inte till, och man räknade med att 13.5 miljoner av dessa personer inte kunde göra något annat än att räkna gruskorn på marken. Lenin bestämde sig då för att kraftigt minska detta antal genom att starta bilproduktion. Man tvingade en slav att designa bilen, och en annan att utveckla den. Resultatet blev Vaz. Bilarna tillverkades av sopor och delar av slavarnas fruar. Under rekordåret 1951 hade man 10 personer anställda som byggde bilar, och man hann med att producera inte mindre än 2 miljoner bilar per år. 1952 bestämde man sig för att utöka modellprogrammet och lanserade då VAZ Lada Niva. Denna modell var ett samarbete mellan Lenin och Göran Persson. Efter 1952 har inget ändrats, utan man producerar fortfarande dessa två modeller i helt oförändrat skick med slavkraft.

Nutid[redigera]

Vaz tillverkar fortfarande två modeller som är totalt skräp. Amnesty upptäckte för en månad sedan att man använder slavkraft, men efter att ledaren för Vaz mutat Amnesty med motsvarande 47 miljarder kronor så "glömde" man detta.

Framtiden[redigera]

Lenin har sagt att man inom en snar framtid kommer att lansera en ny Vaz. Denna kommer att heta HyperSuper X3000 Supacool XXX Superturbo och kommer enligt uppgift att ha över 20 hästkrafter. De senaste uppgifterna från Sovjetunionens ledare Stalin säger att modellen kommer att lanseras under våren 2065.

Kuriosa[redigera]

Krocktester har visat att det är 5 gånger säkrare att sitta i en kundvagn än en Vaz om man kör in i en vägg i 20km/h. George Bush avled 2003 efter att ha backat in i en garageport med sin Vaz i 4km/h. Av de totalt 120 miljoner Vaz-arna som tillverkats har ungefär 90% brunnit upp genom självantändning. Vaz hävdar dock att allt är i sin ordning och att bränderna beror på ägarens sätt att sköta sin bil. Totalt 20 miljoner människor har ifrågasatt detta, men ingen har dykt upp i domstol. Av några helt outgrundliga anledningar har samtliga människor som ifrågasatt Vaz avlidit under mystiska omständigheter långt ute i skogen. Kropparna har alltid oförklarliga hål i huvudet i storleken 9mm. Vaz utsågs av Sovjetunionens regering 2011 till världens mest ärliga bilmärke med minst korruption och bäst kvalitet.